20 december 2009

Jaarafsluiting 2009

Zaterdag 19 december. De dag van de jaarafsluiting. Dit jaar een bijzondere jaarafsluiting. De hele happening zou buiten plaatsvinden. Normaal gesproken niet zo erg, maar we zitten in hartje winter. Dikke minus graden en een mooi pak sneeuw. In de BMW met winterbanden op weg naar Nunspeet. Heerlijk in een warme auto. Aan lopen moest ik nog niet denken. -9 Graden gaf de thermometer aan. De jaarafsluiting wordt altijd gestart met een gezamenlijke duurloop van een uur of soms wat meer. Maar dit jaar half uurtje heen en dan weer terug. Door het mooie besneeuwde bos richting Vierhouten. Wel een beetje vroeg op de parkeerplaats van vv Nunspeet. Maar zodoende wel weer even de helpende hand bieden met het klaarzetten van de spullen. De tafeltjes, bokalen en het opstoken van de vuurkorf.


Langzaam stroomden de vele Loopgroep2000 leden de parkeerplaats op. Velen met dikke mutsen en handschoenen. Sommigen met stokken maar zonder ski's. Een enkele zelfs met korte broek. Na een voor ons zeer ongewone warming-up, waarbij zelfs de polonaise niet werd geschuwd ging de stoet lopers op weg voor een duurloop van een uur. Half uurtje heen en half uurtje terug. Een duurloop door het sprookjesachtige Zandenplasbos. Het bos van de beroemde Zandenplasloop. Toen nog regenachtig, maar nu een prachtig sneeuw decor.
Allen gezellig babbelend werden de kilometers afgelegd en ondanks de koude was het een heerlijke duurloop.
Terugkomende op de parkeerplaats werd er genoten van een knapperend vuur en was de rijdende kraam van Jan Rorije een warme verwelkoming. Koffie, thee en erwtensoep deden de lichamen goed.


Al was het lichaam nog niet voldoende gewarmd, dan was het wel het mooie gezang van Henk die onzer lichamen nog meer deed verwarmen. Een prachtige ode, op de melodie van Ramses Shaffy, om alvast het jaar 2010 in te luiden.

Na dit muzikaal genot was het moment van de vrijwilliger van het jaar. De club heeft misschien een iets te kort aan trainers, maar aan vrijwilligers voor allerlei andere zaken waar een club niet zonder kan is geen gebrek. Altijd dus veel waardering voor de vrijwilliger, maar ook dit jaar weer eentje net iets extra in het zonnetje gezet.
En..... terwijl ik druk aan het plaatjes schieten was hoorde ik Henk mijn naam noemen. Harry is de vrijwilliger wan het jaar. En zodoende mocht ik verrast, maar ook vereerd, de Wisselduim en de bloemen in ontvangst nemen. Natuurlijk ook belovende dat ik mij ook weer in 2010 zal inzetten voor onze mooie club.

Als opvolging van dit eerbetoon het eerbetoon aan de vele leden die hadden gestreden om het clubkampioenschap. De nummers 1 tot 10 in de verschillende leefdtijdsklasses.
Altijd een leuke happening om mee te maken. Helaas dit jaar wat minder lopers om de prijzen in ontvangst te nemen vanwege het hardloopfestijn in Dronten. Maar ondanks dat was de sfeer er niet minder om en werden de bekers met vol enthousiasme van Alie en Henk aan de gelukkigen uitgedeeld.


Voor de tweede keer mocht ik bloemen in ontvangst nemen. Een mooie eerste plaats bij de heren 40+. De grote wisselbeker mag nog een jaartje in huize van't Veld overnachten.
Na afloop van dit bekerfestijn nog het ene gezellige onderonsje na het andere om vervolgens toch wel verkleumd afscheid te nemen van de gezellige jaarafsluiting.

Een mooi loopjaar is weer bijna ten einde. Geen wedstrijden meer. Een jaar met hele mooie momenten en soms een kleine teleurstelling omdat het niet liep zoals het had moeten lopen. Mooie woordspeling. Maar natuurlijk wel weer een jaar met veel plezier in de hardloopsport en plezier deel uit te maken van Loopgroep en Running 2000. Op naar 2010. Het laatste jaar in de 40+ klasse.

Als afsluiting een ieder mooie, gezellige, liefdevolle kerstdagen toegewenst. Een mooi uiteinde en een gezond en sportief 2010.

13 december 2009

Zeewolde - Lokoloop -13 december 2009

Na de Koude Polderloop de koude Lokoloop. De winterloop in de andere polder. Wel koud, maar gelukkig geen wind meer. Echt lekker loopweertje, maar wel met rode muts en paarse handschoenen. Helaas niet zo'n mooi sterk deelnemersveld als gisteren bij de Polderloop, maar toch met een enkele Running2000 topper zoals Nick Hoogendoorn en Koen Henkes. Nick die vandaag eindelijk eens de strijd aan kon gaan tegen Rob Stuber. Rob die tot nu toe, in de afgelopen jaren, altijd als eerste over de 5km meet was gegaan. Ondanks het mooie weer toch wel een erg klein deelnemersveld. Na de start van de 5km gingen Rob en Nick er gelijk op topsnelheid vandoor. Zelf kon ik op gepaste afstand en op een 3e plaats volgen. Weinig tegenstand vandaag, maar kon gelukkig de snelheid er aardig inhouden. Dit ondanks de nog ietwat poeperige benen van de 10km van gisteren.
Eigenlijk moet je de dag erna een herstelloop doen, maar eigenwijs dat ik ben doe ik toch weer mee aan de Lokoloop. The always be there running man, zou Randy zeggen.
Km 3 en 4 zijn zoals gewoonlijk in deze Lokoloop competitie de langzaamste km's. Vaak glibberige bochten door het bos en moeilijk oaar de snelheid te houden.
De laatste km over de dijk terug naar het finishdoek. Als 3e over de streep. Achter Nick en Rob. Nick die met een halve minuut afstand Rob achter zich had gelaten.
Running 2000 heeft zijn visitekaartje weer mooie achter gelaten. 1-1-1.
Nick 1e op de5km bij junioren
Harry 1e op de 5km bij de 40+
Koen 1e op de 10km bij de senioren.

Tot de volgende Lokoloop

12 december 2009

Nijkerk - Koude Polderloop - 12 december 2009

Het is bijna negen uur in de avond en de lange hardloopwedstrijd in het mooie Nijkerk zit erop. Lange hardloopwedstrijd? Vergeleken met het after running work is het rondje 10km eigenlijk een peulenschilletje. Na de loop met de inschrijvingen en de uitslagen onder de arm naar huis. Computer weer aan en het grote typewerk kan beginnen. De uitslagen verwerking. De clubkampioenschappen verwerking. Foto's op de website plaatsen. Altijd natuurlijk weer een mooie uitdaging om een PR te halen met de uitslagen verwerking. Hoe sneller op het web hoe mooier. Maar helaas niet altijd haalbaar. Er sluipen wel eens foutjes in de uitslagen lijst. Lopers die bijvoorbeeld voor een 2e maal over de streep gaan maken het mij/ons wel eens moeilijk. Dan wordt het wel eens puzzelen. Gebeurd eigenlijk altijd bij de 10km en nooit bij de 5. Maar goed, ze staan er weer op en er mag natuurlijk altijd gemailed worden als er toch nog ergens een vraagje is of een foutje in het geheel is geslopen.
De clubkampioenschappen waren spannend. Maar ze zijn verstuurd naar Henk voor controle. Dan op het web en blijde gezichten op 19e december op het grote Loopgroep2000 galafeest.

Maar goed, nu maar naar het echte werk. De koude polderloop. De loop die zijn naam altijd eer aandoet. 2 Weken geleden wist Henk Mentink al te vertellen dat het vrij koud zou worden, dat het droog zou zijn en weinig wind. Onze trainer die dus ook weerprofeet genoemd mag worden had het bijna goed. Ja, bijna. Het was koud. Het was droog. Maar het voorspelde briesje was een behoorlijke wind. Voor mijn lichtelijke postuur eigenlijk meer een storm. In ieder geval op de dijk. Wat heb ik toch een hekel aan wind.

De Koude Polderloop die qua deelnemersveld ook weer een toploop genoemd mag/mocht worden. Zeker qua uitslagen de snelste loop van Nijkerk en nabije omstreken. Een loop door de prachtige Arkeheem polder. Op naar het gemaal en weer terug. Genieten van de natuur en het randmeer. Een mooie en goed georganiseerde loop door Loopgroep2000. Als lid van Loopgroep/Running 2000 mag ik misschien iets bevooroordeeld zijn, maar zou ik geen lid zijn zou ik er precies hetzelfde over denken.
En ik ben tevens niet de enige die er zo over denkt. Ook veel positieve reacties van medelopers. Medelopers uit de verre omstreek. Bekenden en onbekenden.


Na een vlotte start waarbij ik de eerste 2 km mijn goede vriend en rivaal Hans Rawee achter mij wist begon helaas het zware werk. Ik kwam tegen de wind in en meteen namen Hans en Jan Reichardt afstand. Helaas niet bij machte om goed tegen de wind op te beuken. Gelukkig brachten mijn Running2000 colleage Randy Hendriks en Eelco Goud uitkomst en kon ik mij zo'n 1.5km aansluiten en zodoende weer een snelle km tijd neerzetten. Geen tegenwind de tijden die ik moest lopen. Tegen de wind in behoorlijk verval. Zeker de 6e km over de dijk. Op de dijk verloor ik Randy en Eelco en was ik de overige km's op mijzelf aangewezen. Na de dijk afgelopen te zijn was Fujin, mij weer beter gezind en liep ik weer de lekkere lage 3.45 per km's. Niet snel genoeg om Hans nog in te halen, maar het liep weer lekker. Wel kreeg ik in de laatste km nog het gehijg van een andere 40+ veteraan in mijn nek, die mij ook nog eens even van mijn ooh zo vertrouwde 4e plek afliep. Maar ja, altijd 4e is ook niet leuk. Dus dit keer maar eens op het nr 5 treedtje.

Na afloop de traditionele,gezellige Rakhorst prijsuitreiking. De koffiemachines, strijkijzers, etc vlogen weer over de toonbank en werden vele aanstaande paartjes weer gelukkig gemaakt met een stukje uitzet. Een prachtige afsluiting van de serie herfstlopen van Loopgroep2000. Blijde gezichten, leuke lopen, gezelligheid, goed georganiseerd. Loopgroep2000..... Bedankt voor al dit moois.

7 november 2009

Zandenplasloop - Nunspeet - 7 november 2009

De voorinschrijvingen telde al bijna 300 inschrijvingen. Het zou weer topdrukte worden tijdens de Zandenplasloop. En inderdaad, met bijna 450 inschrijvingen mag deze prachtige loop door het Zandenplas bos een regionale topper worden genoemd. Niet alleen qua deelnemers aantal, maar zeker ook qua niveau. Heel wat toppers uit de wijde omtrek hadden zich aangemeld voor de loop over 5 of 10km. De weergoden waren allen ook goed gezind. In de vroege morgen fikse regenbuien, die net voor de start van de 5km hun laatste drupje lieten vallen en pas weer terugkeerden nadat de laatste loper van de 10km de streep was gepasseerd.

Na afgelopen maandag een goede 5km tijd neergezet te hebben was het vandaag weer de dag om een super lage 37tiger neer te zetten. Liefst natuurlijk een hoge 36tiger. Dat blijft gewoon een uitdaging en doelstelling. Maar ook iets wat mij nog niet is gelukt dit jaar. Dit jaar de tijdstrijd zonder de bekende Altis masters als hazen. Na het sinderende startschot kwam ik gelukkig gelijk in een goede groep lopers te zitten. Lopers waarmee al vaker gelopen is en die gewaagd zijn aan elkaar. Dus voortvarend van start tezamen met overbuurman Bert van Driesten en toch met een andere Altis master, Rubert Rietkerk. Rubert speelde de haas in de eerste 3km's. Met net een marathon achter de rug zette hij de eerste 2km mooie kilometer tijden neer. Alles goed onder de 3.45.
Goed op weg naar een tijd van rondom de 37 minuten. Na km 3 verloren we helaas Bert en liet Rubert de Haas het kopwerk aan mij over. De ene kilometer na de andere werd in excate tijden geklokt. Je kon je horloge er op ijken. Elke km 3.46. Maar, helaas net niet snel genoeg voor een 36tiger. Het lopen ging lekker en het was genieten van het mooie herfstbos met de lichte heuveltjes. De heuveltjes en het herfstbos dat je altijd weer aan de kleine 7hills doet denken. Wel behoorlijk stille kilometers. Geen lopers vlak voor ons. Wel kreeg ik op gegeven moment Wout Mensing weer in het verzier. Even de hoop dat Rubert en ik hem nog zouden inhalen, maar de afstand was helaas toch wat te groot. Na km negen vond Rubert echter mijn haaswerk wel genoeg en liep een paar seconden van mij weg. Ja, ik liet hem weglopen ipv strijd te leveren om hem voor te blijven. Een strijd om een podium plaats? Eigenlijk geen idee, maar we liepen wel erg vooraan. En inderdaad, net geen podium. Wel weer mijn favouriete plaats net naast het podium. Een 4e plaats. Een hele mooie 4e plaats in een sterk deelnemersveld.

----------------
http://harryvantveld.web-log.nl/mijn_weblog/

25 oktober 2009

Wolfskamerloop - Huizen - 25 oktober 2009

Gelukkig een uurtje lange slapen. Rust die ik toch wel nodig had om vandaag eens te proberen een mooie tijd neer te zetten op de 10km van de Wolfskamerloop. Best wel een zware week geweest. Veel tijd besteedt aan 2 lastige klanten in Dresden en Londonderry.
Daarnaast iedere dag nog veel laswerk moeten doen tot in de late uurtjes. Maar wel alles met afsluiting van het plaatsen, op de zaterdag, van 1 van mijn mooiste hekwerken die ik gemaakt heb. Om het lichaam niet te veel af te matten de klant het beton maar laten malen zodat ik mijn tedere rugje niet te veel hoefde te belasten. Zo... een beetje reclame is weer gemaakt dus weer terug naar het hardlopen. Na een goede en broodnodige nachtrust dus op naar Huizen. De Wolfskamerloop is een wedstrijdloop over 10km. Niet de meest makkelijke. Voor mij valt hij onder de middelzware crossen. Niet mijn geliefde hobby, maar ik moet wel meedoen met deze loop omdat deze wedstrijd ook het 10km clubkampioenschap van Veteranen Nederland is. En ik heb mijn titel bij de 45+ veteranen te verdedigen. Dus ik was ook echt van plan om daar flink voor te gaan. Vandaag ook de eerste wedstrijd op de Luna Racers. Na een gedegen inloop periode van 1 week waren ze aan de beurt om mij behulpzaam te zijn met een mooie eindtijd. De mooie lichtgroene schoentjes passen prachtig bij mijn mooie Running2000 kledij. Een plaatje om te zien.
Bij het inlopen kwam ik de vader van Nick Hoogedoorn tegen. Nick was bezig met de 5km. Vader vertelde mij dat hij op idee was gekomen om Nick naar Huizen te nemen. Nick mag natuurlijk trots zijn op zo'n vader die hem zo goed ondersteund. Snelle Nick kwam 9 seconden achter de nr 1 over de streep. Weer een prima prestatie van deze jeugdige Running2000 atleet.
Ik kwam nog meer Running2000 lopers tegen. Waaronder natuurlijk Randy Hendriks. Hij noemt mij de "always be there" loper, maar dat kunnen we natuurlijk ook van hem zeggen. Eigenlijk zou ik wat minder wedstrijden moeten lopen om zodoende op bepaalde wedstrijden wat beter te kunnen pieken. Maar wedstrijdjes zijn leuk en een keuze is dan ook moeilijk.
Dus gewoon weer vooraan bij de startstreep en weggeschoten voor de voor mij 2 geliefde 5km rondes. Maar dit jaar plotseling een ander parcours. Na km 1 gingen we niet rechtdoor, maar rechtsaf. Een nieuw pad in met toch wel wat mulligheid. Mullig zand waar ik echt niet van hou. Mulligheid kost tijd. Maar je wordt er wel sterk van zou Henk zeggen. Boven verwachting gingen de eerste km's goed. In 18.32 ging ik het keerpunt om. Maar het lichaam voelde al wel dat ik iets te veel gegeven had. De 6e km ging tegen de wind in langzamer dan ik zou moeten. Ik kon mij helaas ook niet verschuilen achter een groepje lopers. Tezamen met nog een loper liep ik vrij alleen. Na km 6 weer het bos in. De ronde tijden bleven helaas wat steken en mijn eindtijd ging toch weer richting de 38min. Ondanks vermoeide benen bleef ik knokken voor een hoge 37tiger. Maar helaas het mocht net niet lukken. Als prachtige 13e loper kwam ik over de streep in 38.12. Voor de Wolfskamerloop een keurige tijd. Toch sneller als 2007 en 2008. Mij de vraag achterlatende of dit nu door het goede trainen is gekomen of door de nieuwe Luna's?


Bij de streep opgewacht door Randy. Randy die bij de streep altijd even moet vragen of we gelijk gaan uitlopen. Dat uitlopen heb ik maar even laten zitten.

Zittend op een tafel zaten Randy en ik in spanning of we nog meer Running2000 lopers op het podium zouden zien. Randy hoopte van zijn eeuwige 3e plek af te zijn en ik van mijn eeuwige 4e plek. In ieder geval is deze plek net als in 2008 ook dit jaar weer mijn favoriete plaats. Randy mocht weer een dikke envelop in ontvangst nemen. Maar ik? Ik mocht weer genieten van een prachtige 4e plek. Voor het derde jaar op rij. Men kan in ieder geval niet zeggen dat ik niet standvastig ben.

Vandaag Woensdag 28 oktober kwam het heugelijke bericht binnen dat ik voor de 3e achtereenvolgende keer clubkampioen in de klasse 45-50 van Veteranen Nederland (avVN) ben geworden. Een heugelijke mededeling. "Een prachtige wisselbeker mag op de kast blijven staan."

Blogger is een mooie weblog, maar slecht in de mogelijkheid reacties te geven:
Wil je eens een reactie geven: Zie mijn andere weblog. http://harryvantveld.web-log.nl/

17 oktober 2009

Herfstloop - Lelystad - 17 oktober 2009

-


Vandaag weer vroeg op pad naar Lelystad. Niet extra vroeg om warm te lopen, maar tegenwoordig wat eerder op pad om met WegWed aan de slag te gaan. Met WegWed worden de deelnemers gegevens verwerkt om vervolgens de uitslagen op www.uitslagen.nl te zetten.
Bij het oprijden van de parkeerplaats was niets te zien van van de aloude bekende startplaats. Even had ik de gedachten of ik wel goed zat, maar nee de start was door een groot straat renovatie project verplaats. Mede door de wegopbrekingen dus ook een ietwat ander parcours. Naar mijn mening een leuker parcours en ook sneller. Ook al zit er een keerpunt in het parcours.
Ook prachtig herfstweer vandaag. Gelukkig niet het slechte weer van de dag daarvoor. Lief zonnetje, niet al te veel wind en net niet te koud. Een mooie dag om de wat mindere tijd van de Arkervaartloop te vergeten. Had echt zin om weer een mooie lage 37tiger te lopen. Gewoon een lage om mezelf te tonen dat de beentjes nog niet oud worden.
Vandaag de wedstrijd op oude vertrouwde Nike Pegasus. De nieuwe Nike Luna Racers durfde ik nog niet aan. Gisteren aangeschaft bij Melletje van Run2Day. Eerst even inlopen die schoentjes zei ze. Maar misschien is ze ook wel bang dat ik met die dingen gewoon te snel ga. Ach we zullen het de volgende keer zien, want dan moeten ze toch echt aan de voeten zitten.

Na de vingers warmgeklopt te hebben op het toetsenbord was het tijd voor het inlopen.
Vele bekende gezichten natuurlijk weer. Altijd gezellig die lopen van Loopgroep2000.
Mijn grote concurrent Hans Rawee vertelde me doodleuk dat hij de 5km ging lopen. Weer een mooie kans voorbij om hem te verslaan. Na de 5km prijs uitreiking bewonderd te hebben was het voor ons de beurt om 2x de 5km ronden door het "herftsbos" te gaan voltooien.


En vanaf de start ging het lekker. Een snelle eerste km van 3.27 deed mij wel besluiten om gelijk iets rustiger aan te doen om me niet over de kop te lopen.
Wat vorige week na de 2e km mis ging, ging gelukkig nu wel goed en kon ik netjes onder de 3.45 per kilometer blijven. De vlakke stukken iets sneller dan de klemmetjes de brug op. Maar het ging lekker en een lage 37 was niet meer te missen. Het groepje van 3 waar ik inzat in de laatste kilometers trok lekker door, maar ik moest helaas in de laatste kilometer toch net wat prijs geven. Net iets prijs geven op de andere veteraan, waarvan ik tot aan de meet niet wist dat hij veteraan was.


Met een zeer tevreden tijd van 37.15 mocht ik onder luide aanmoedigingen van o.a. de VRT boys op het 2e schavotje plaatsnemen.
Het was weer eens een heerlijke loopdag en met deze mooie tijd weer vol goede moed voor de wedstrijd van aankomende zondag. De wolfskamerloop in Huizen. Een wedstrijd over 10km die tevens het clubkampioenschap van Veteranen Nederland is. Wel een loop waar ik nog nooit onder de 38min heb kunnen eindigen. We zullen het zien.

11 oktober 2009

Lokoloop - Zeewolde - 11 oktober 2009

Ook dit jaar weer ingeschreven voor de Lokoloop in Zeewolde. Een loopcompetitie over 6 wedstrijden waarbij de 4 beste resultaten gelden. Een aardige loop door het Zeewolderse bos. Glibberig in de winter en nat in de herfst. Maar wel een leuke competitie om een beetje het wedstrijd ritme te behouden.

Maar.......

Velen denken dat alles opzij gezet wordt voor de hardloopsport. Echter..... de vandaag geplande Lokoloop werd totaal vergeten door een spontaan bezoek (tezamen met mijn broer) aan mijn geliefde ouders.

Arkervaartloop - Nijkerk - 10 oktober 2009

De eerste thuiswedstrijd van het jaar. In het mooie Niekark. Gezelligheid alom op het plein. Op de thuisbasis natuurlijk vele bekende Nijkerkers. Lopers en toeschouwers. Ook natuurlijk niet Nijkerkers waren naar de 2e Arkervaartloop gekomen, waaronder de snelle lopers van VRT en snelle Randy van Running2000. Het weer was prima loopweer, misschien iets te veel wind, maar die kreeg je op het 5km keerpunt in de rug.
Toch weer even geleden dat ik een 10km wedstrijd had gedaan. De twee afgelopen 5km wedstrijden gingen prima en dus ik had goed hoop op een mooie tijd in eigen woonplaats.


Na een keurig startschot van onze burgervader, die ook best eens mee zou kunnen doen, want hij krijgt al een aardig buikje, gingen we op weg. Ik sloot mij aan bij VRT'er Hans Rawee en de buurman op de hoek Bert van Driessen. Km's 1 en 2 in een keurige 3.35. Niet te snel van start en lekker op dreef. Km 3 gaf echter tot mijn grote verbazing en zorg een 3.50 aan. Niet helemaal wat we wilden, maar de tijd werd toch neergezet. Ook Hans en Bert liepen iets bij mij weg en ik kwam alleen te lopen.
Helaas kwamen de snelle km tijden ook niet meer terug. Ze bleven steeds in de 3.50 of wat hoger. Ondanks deze tijden bleef ik niet ver achter Hans en had hoop weer aan te kunnen sluiten. Vanuit de polder kwamen we weer in het industrie terrein. Het minst mooie stuk van de Arkervaartloop. Dat stuk moesten ze er maar even uitknippen. Zeker de achteruitrijdende asfaltvrachtauto die mij bijna verpletterde. Na dit saaie stuk, gelukkig weer langs de mooie Arkervaart voor de laatste km. Een km die mij bijna het idee gaf een bekende Nijkerker te zijn. Van alle kanten werd mijn naam geroepen en kreeg ik de aanmoedigingen om noch wat te versnellen. Hans was mij helaas ook dit keer weer te snel af en met een wat minderde tijd dan gehoopt ging ik over de streep. Ondanks de tijd van 38.22 kijk ik terug naar een bijzonder leuk en gezellig festijn in eigen dorp.

4 oktober 2009

FlevOniceRun - Biddinghuizen - 4 oktober 2009

Na een nacht met veel wind en heftige regen scheen op de zondagmorgen van de FlevOniceRun het zonnetje op het mooie diepzwarte asphalt van FlevOnice. De zon liet ons dus gelukkig weer niet in de steek. Helaas de wind wel en blies er dus nog heerlijk op los. Het was de dag van de 2e FlevOniceRun. Een hardloopwedstrijd over verschillende afstanden op het complex waar in wintertijden heerlijk geschaatst kan worden. Maar vandaag dus niet op de schaats, maar op de hardloopschoen over het 5km slingerende asfaltparcours. Gezien het aantal deelnemers en ook de aanloop van de snelle lopers uit de regio is de door Loopgroep2000 georganiseerde wedstrijd een geliefde loop aan het worden. Misschien wat weinig toeschouwers op het parcours, maar rondom het club gebouw gezelligheid alom.
Na de 1500 meterloop voor de jeugd was het de beurt voor een gezamelijke start van de 5, de 10 en de 15km lopers. Onder deze lopers natuurlijk de regionale toppers. Ilse Pol en Nick Hoogedoorn op de 5km. Nick die vandaag uiterst zijn best zou moeten gaan doen om de winnaar van vorig jaar, Gregorio Nijboer voor te blijven.
Bij de 10km behoorde Jan Scheenstra uit Zuidveen toch wel echt bij de topfavorieten.
Over de afstand van 15km zou er vast weer een mooie strijd losbarsten tussen de Running2000 toppers Koen Henkes en Randy Hendriks. Randy die weer na zijn zware Almeerse triathlon op weg is naar zijn alom goede prestaties op de loopafstanden.

Na het aftelschot en onder het prachtige gepraat van speaker Jan de Bekker zette de loopmassa zich in beweging. De ene km tegen de wind en de volgende km weer met wind in de rug. Het parcours van Flevonice slingert over 5km alle kanten op en kom je dus van alle kanten de wind tegen. Soms in het voordeel en soms in het nadeel.
Een mooie strijd ontketende zich tussen de lopers in de verschillende disciplines. Niet alleen tussen de senioren maar ook tussen de veteranen van diverse leefdtijsklassen.

Ikzelf ging vandaag voor de 5km. Had het eerst op een lange afstand gezet, maar de sterke wind deed mij besluiten om voor de 5km te gaan. Eigenlijk ook met de gedachten om toch nog een keer te proberen om onder de 18min te belanden. Echter met zoveel wind zou het toch wel weer moeilijk worden. En inderdaad, na een snelle eerste km met wind in de rug kwam ik bij km 3 en 4 weer moeizame km's tegen waarin de wind nu niet in de rug blies, maar meer in de buik. Een hoge 17ner zat er niet meer in. Maar niet getreurd, het ging lekker en ik zag eigenlijk ook geen 40+ veteraan op deze korte afstand voor mij.
Voor in het veld liet Ilse Pol zien dat ze niet voor niets bij de Nederlandse toppers behoort en liet haar rug zien aan het mannenveld. Achter haar streden Gregorio Nijboer en Nick Hoogendoorn om plaats 1 en 2 bij de senioren.
De laatste km kwam gelukkig weer meer de wind in de rug en zette ik het op een lopen om een lage 18er neer te zetten. Met 1 kleine bocht teveel belandde ik op een mooie 16.14 en ook op het hoogste veteranen schavot.

Vandaag niet alleen prijzen voor de winnaars onder de vele catagorieën, maar ook leuke prijzen te winnen in de grote startnummer loterij. Niet alleen mooie cadeaubonnen van FlevOnice gingen naar de gelukkige winnaars, maar ook één van de deelnemers mocht zich gelukkig prijzen met een bon voor een paar mooie loopschoenen.
En ook zo mag eenieder weer terugkijken op een welgeslaagd evenement georganiseerd door Loopgroep2000. De loopgroep waar gezelligheid hoog in het vaandel staat en waar de km’s echte km’s zijn.

Na de loop nog niet naar huis, maar met Alie achter de computer om de vele uitslagen op tijd op het web te krijgen.

27 september 2009

30 van Almere - 27 september 2009

Het "oudje" tegen de jonkies.


De weerberichten beloofden een prachtige zondag. Na de damloop van vorige week had ik zin in een kort westrijdloopje. Even googelen en ik kwam terecht bij de 30 van Almere. Een kort loopje? Voor de 30 werd natuurlijk niet gekozen. Het werd de 5km. Dus zondagmorgen op naar Almere. Prachtig loopweer. Voor de start kwam ik 2 krakers van Running2000 tegen. Koen Henkes en Randy Hendriks. Beide de strijd aan op de 10km. Na het startschot van de 30 en 15km mochten wij na een enthousiaste gezamenlijke warming-up het op een lopen zetten. Direct na de start bleek al dat het een gevecht tegen de jonkies zou worden. 3 Jonge knapen zette het meteen op een flink lopen en ik lag per direct weer eens op mijn favouriete 4e plek. Ondanks de 2 lastige bruggen werden de km's in een constant tempo afgelegd. Na 3km kon ik mij weer aansluiten bij de 3e jeugdige loper, die ik toch in ras tempo had ingehaald. I.p.v. er lekker overheen te knallen liep ik de laatste 1,5km met hem op. Toch wel een beginners foutje zou uiteindelijk blijken, want sprintbenen heb ik niet. Km5 werd keurig netjes afgeklokt op 18.11. Helaas niet de eindtijd. Deze 5km was geen 5km. Het finish doek stond 200m verderop. En net in deze 200m werd de wedstrijd tussen nr 3 en 4 beslist. De jonge benen sprintte bij mij weg en met een achterstand van 2 seconden kwam ik over de meet. Helaas geen veteranen klasse bij de Almere30 lopen, maar mnet een 4e plek tussen allemaal jonge senioren ben ik toch heel tevreden.

20 september 2009

Damloop - Amsterdam/Zaandam 20 september 2009



Gisteren de prachtige Wolderwijdloop laten lopen om volkomen fris aan de start te staan bij de 25ste Damloop. Wie kent deze loop niet? 16.1km, 10 Engelse Mijlen, van Amsterdam naar Zaandam. De grootste loop van Nederland. Als recreant vaak file lopen. Als Running2000 wedstrijdloper gelukkig niet. En onder deze gelukkigen mocht ik mij scharen. Met het mooie startnr 513 op de rug en op de borst als 1 van de eersten weggeschoten worden door niemand minder dan onze Erica Terpstra. Toch wel wat gespannen hoe het dit jaar zou gaan. Vorig jaar een hele mooie tijd gelopen en een lage 1uur en 1minuut zat in het hoofd. Zou het een Pr worden. Weinig wind, maar wel altijd tegen. Temperatuur goed. Maar het weer van vorig jaar was wel super.
Mijn maag voelde wat vol aan. Ik hoopte dat het niet door het wondermiddel van Koen Henkes zou komen. Maar experimenteren voor een wedstrijd is eigenlijk niet goed. Hopen dat het een positieve uitwerking zou hebben.
De eerste 5km's gingen netjes. Alles op tijden die ik moest lopen voor een goede tijd. Daarna begint het helaas toch wel wat moeizamer te gaan. Mijn maag begint wat op te spelen en de ene kilometer gaat goed de volgende weer stuk minder. En als je een 4min per km op je klokje ziet weet je dat het niet gaat zoals het zou moeten.
Loop wel heel lang in eenzelfde groepje mee, maar wel een wispelturig groepje. Bij het 10km punt weet ik dat ik de tijd van vorig jaar niet ga halen. Helaas. Maar natuurlijk toch doorgaan en het beste eruit te halen. En natuurlijk gewoon genieten van het moois wat de Damloop te bieden heeft. Veel Publiek, veel muziek en gezelligheid. Dit alles onder een stralende zon.
De laatste kilometers natuurlijk toch nog even het gevecht aangegaan om onder de 1h4min te blijven. En gelukkig dat lukt. De laatste kilometer is altijd de mooiste. Voortgestuwd door het in grote getale aanwezig publiek loop ik na 1hr3min39sec over de ChampionChipmat. Of te wel de finish.


Zoals gezegd niet helemaal de tijd die ik wilde lopen, maar met een 10e plaats bij de Veteranen 45+ mag ik toch zeker niet mopperen. Vorig jaar 14e, dit jaar 10e. Een mooie puzzel of je nog vooruit gaat op je "oude" leeftijd of niet.

De Damloop was weer een mooie happening. Zoals altijd weer goed georganiseerd en met dit jaar een prachtig 25jaar Dam tot Dam jubileumboek.

Een dag later hoor ik van het overlijden van een medesporter. Gedachten gaan natuurlijk ook hier naar uit.

6 september 2009

Muiderslotloop - Muiden - 4 september 2009

Een lange stilte op de blog. Ik kreeg al vragen of ik nog aan het hardlopen was. Maar het was gewoon vakantietijd. Voorthuizen was de laatste loop en gelukkig is het hardloopseizoen nu werkelijk losgebarsten. Afgelopen weekend maakte een familiefeest in Berlijn de keuze erg makkelijk. Ik kon niet meedoen met de Heideloop in Ermelo, dus ook dit jaar dan weer op voor de 4e keer naar de Muiderslotloop. En ook al wil ik de Heideloop van mijn Loopgroep2000 cluppie niet tekort doen,...... de Muiderslotloop staat toch elk jaar in mijn agenda met uitroepteken.


Starten vanuit het Muiderslot en een mooie 10km ronde. Met 250 lopers toch ook wel een loop met een behoorlijk bezoekers aantal. Helaas deed het weer ook dit jaar niet echt mee. Regen en wind waren een grote boosdoener om het de lopers nog eens extra moeilijk te maken. Bij het inschrijven kwam ik Max tegen. Van Max Putman kan ik zeggen dat hij niet een loopmaat is, maar een wedstrijd maat. Kom het vaak tegen tijdens de wedstrijden in het westelijke gedeelte van het land. En als ik hem tegenkom weet ik meestal wel dat ik mezelf een plaats achter hem kan plaatsen. De eerste km's lopen we altijd samen, maar hij is in het bezit van een fantastische eindsprint en moet hem dan ook altijd laten lopen. Net voor het startschot kletterde de regen heerlijk tegen de kasteelmuren aan. Gelukkig de eerste km's wind in de rug. Dus die gingen lekker. Ik kwam in een groepje van 4 man terecht en een daarvan natuurlijk Max. Zo vervolgenden we 6 a 7 km's. In een mooi strak tempo en op weg naar een hele mooie tijd. Maar toen.... toen kwam de wind. Ze zeggen wel eens dat als je licht bent, je er geen last van hebt. Nou, ik voelde me net een veertje en moest vechten om op de weg te blijven. Helaas liepen de km tijden dus op en ging de hele lage 37tiger de mist in. Maar ik lag op een gedegen 3e plaats bij de veteranen en daarin kon ik mij berusten. Een goede start voor de komende herstlopen. Dus met goed gevoel op naar Alie en Henk om de uitslagen verwerking van de Heideloop voor te bereiden. Volgend jaar toch maar eens de Heideloop. Maar wel hopen dat beide lopen dan niet in hetzelfde weekend zijn.

17 juli 2009

Loopfestijn Voorthuizen - 15 juli 2009

Na vele jaren deze zomer eens later op vakantie. Dus eindelijk meedoen aan het grote loopfestijn in Voorthuizen waar ik al zoveel jaren zoveel van had gehoord. Een wedstrijd met verschillende categorieën met als afsluiting de Gala run met de bekende Keniaanse toppers.
Zelf ingeschreven voor de 35+ wedstrijdloop en natuurlijk vele bekenden uit de regio en van Running2000. Het beloofde dus een mooie strijd te worden en ik was vast en zeker van plan om weer eens 37tiger te lopen. Wel behoorlijk warm weer zo rondom de klok van zessen, maar het kon erger. Voor de start nog even genoten van de 5km loop waarbij twee Running 2000 toppers toch maar weer mooi in de prijzen liepen. Verder natuurlijk weer de nodige praatjes met de clubgenoten. Beetje de verwachtingen pijlen en natuurlijk elkaar aanmoedigen. Gezelligheid alom in het mooie Voorthuizen. Het parcours lag er stralend bij en was voorzien van de nodige drank en verfrissingsposten.
Voor het eerst een startnr met ingebouwde chip. Een chippie dat je 90 graden moest omvouwen. Natuurlijk erg benieuwd of dat allemaal goed zou werken.

Het startschot klonk en het lopersveld zette zich in beweging. Vooral Wout Mensing en Koen Martens in de gaten houden was mijn doelstelling. Niet te hard weggaan en mooie gelijke ronden lopen. En het lukte. Niet te ver achter Wout en stevig aangemoedigd door aan de kant staande clubgenoten en Nijkerkse en Amersfoortse vrienden vervolgde ik in mooi tempo de ronden. De uitgereikte sponsen zorgden voor de broodnodige verkoeling. Elke ronde door de finish poort was een ware happening. Enthousiast Voorthuizens publiek. Het gaf toch wel vleugels en ik kwam zelfs vlak achter Wout te lopen. Via de speaker bleven we op de hoogte van de verrichtingen van de voorste lopers. En snelle Rik deed wat hij voor de wedstrijd had gezegd. Hij lag op kop en ging voor een 34-tiger.
De laatste ronde werd ingeslagen en kreeg Wout in de gaten dat ik net achter hem liep. Een mooie strijd ontwaakte. Een strijd in het voordeel van Wout. Met een mooie 5e en 6e plaats gingen we onder luid gejoel en onder de 38 over de streep. Een 6e plaats die tot heden nog niet in de uitslagen staat. Dit dankzij de mooie nieuwe chip?

Na de wedstrijdloop, tijd voor de echte toppers. De galarun. De kenianen. Gewapend met camera genieten van 5 supersnelle rondes. Wat gaan die gasten hard. Echt hard.

Als klap op de vuurpijl nog even aan de bar met de onze toptrainers, clubleden en de masters van Altis. Gezellig nog even naborrelen en mooie verhalen aanhoren en vertellen. Aan een prachtige sportieve avond komt zo een eind.

28 juni 2009

Weesp Vechtloop 28 juni 2009

Zondag de 28ste weer de traditionele Vechtloop. Een week verschoven dus net samen met de Hamersveld loop. Moeilijke keuze, maar toch gekozen voor de 15 km in Weesp. Een record aantal deelnemers dit jaar. Gaat langzamerhand richting de 1000. Vorig liep ik daar goed en haalde toen net geen pr op de 15 omdat het parcours een stuk te lang was. Men had ons verzekerd dat dit jaar het keerpunt op 7.5 km de aandacht zou krijgen. Nou we waren dus benieuwd. Een toptijd zou er dit jaar niet inzitten omdat de zon heerlijk op onze bolletjes scheen. Warm en benauwd. Maar dat het zo slecht zou gaan had ik toch echt niet verwacht. De eerste km's gingen helemaal niet verkeerd. Ach misschien wel de eerste. Veel te snel. Ipv een mooi 3.50 was ik me al weer aan het opblazen door een 3.20 neer te zetten. En dat op een 15km. Niet echt snugger natuurlijk. Tot km 7 eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Begon allemaal wel wat benauwder te worden maar ik lag nog steeds lekker van voren. Op naar het keerpunt. Het klokje gaf het al weer aan. Weer te ver. Geef mij Loopgroep2000 maar. Daar zijn de km's echte km's. Het kan niet zijn dat als je km tijd zo onder de 4 minuten ligt dat je op de achtste km in 1 keer 5min13 loopt. Ik had er op de een of andere manier weer flink de smoor in. Lag op een vertrouwde 4e plaats, maar mijn tijden gingen flink omhoog. Had er eigenlijk niet meer zo'n zin in. Geen km werd meer onder de 4min gelopen. Het ging bij tijd en wijlen zwaar en soms weer soepel. Op een rustig tempo mijn km's afgelegd. Toch een beetje genieten van het weer. Er maar een mooi trainingsloopje van gemaakt. Onderweg nog even ingehaald door 3 heren die er nog wel wat tempo inhadden. Behoorlijk afgemat gingen we over de Championchip matten. Opgewacht door Remco die gelukkig wel blij was met zijn eindtijd op de 10km.
Na flink wat water getankt te hebben (uiteindelijk bleek ik 1kg lichter geworden te zijn) op weg naar huis om nog heerlijk van het mooie weer te genieten.

14 juni 2009

Marathon festijn Amersfoort 14 juni 2009

Vandaag al vroeg op pad richting Amersfoort. De fiets achterop de auto. Niet omdat ik te lui was om die paar km te fietsen, maar omdat ik na mijn 10km loop heerlijk wilde gaan genieten van de halve en hele marathon en wat mensen op de gevoelige plaat te zetten. Loperes van Loopgroep2000, Altis en AVtriathlon.
Net toen ik op de fiets stapte kwam ik het Nijkerkse hardloopduo Oudejans,Reichardt geten. Jan die voor de ereprijzen zou gaan bij de marathon. Voor mij veel te ver zo'n afstand dus op naar de 10km. Maar wel eerst genieten van de start van de Marathon. De weergoden waren ons net niet gezind bij de start en de regen viel druiperig maar gestaag naar beneden. Maar daar trokken de lopers en de vele toeschouwers zich weinig van aan. Het was een heerlijke gezellige chaos. Na de start op naar de parkeer garage om snel om te kleden. Van inlopen kwam helemaal niets en dus op naar het startvak. Eerst het verkeerde. Ik had namelijk een oranje sticker en mocht toch echt naar het voorste vak. Naast de mannen van VRT en good old Aart Stigter. Echt jongens om niet bij te houden. Zeker niet na mijn fantastische voorbereiding voor deze 10km. Vrijdag en zaterdag vele uren doorgebracht op de Tennisbaan. Het park moets in perfecte staat gebracht worden voor de Gelderse kampioenschappen die binnenkort worden gehouden. Veel zwaar werk gedaan en dus behoorlijk vermoeid van dit alles. Maar goed dat zijn natuurlijk allemaal excuses voor de uiteindelijk niet perfecte eindtijd. Het beroemde startschot viel en gingen toch heerlijk op weg. Vlak achter het kielzog van Hans Rewee van VRT. Echter ik moest hem al vrij snel wat laten gaan. Na een aantal km's kwam toch de klad er al wat in. Ik kon mij wel voor de kop slaan. Dan maar heerlijk genieten van het mooie 5km rondje. Veel publiek langs de weg. Een fantastische doorgang door de brandweer kazerne. Gelukkig geen brand, dus stevig aangemoedigd door het enthousiaste brandweerkorps.

Toch wel veel bochten in dit parkoers, maar ach het mocht de pret niet drukken. Het tweede rondje ging moeizaam. Vooral de 2 laatste km's bleek achteraf. 2 km gelopen in 8.45min. Brrr. Zeker niet goed te noemen. Of zullen we gewoon oud worden? Nee toch? De 5km tijden van de laatste tijd zijn zeker niet slecht, dus moet er ook weer eens een goede 10km gelopen worden. Maar goed onder enthousiast applaus gingen we door de finish en was deze eenmalige loop volbracht.
Van velen kreeg ik toch te horen dat ze niet best gelopen hadden. Zelfs dat de 10km geen 10 zou zijn. Kan toch niet waar zijn? Volgens VRT 10.2km. Maar goed maakt allemaal niet uit. Ik was hier om te genieten van Amersfoort mooie marathon happening.


Dus snel omgekleed, camera uit de auto gehaald en op naar het 41km punt. Een mooi punt om opnames te maken. Net op tijd aanwezig voor de snelste deelnemer. Mooi plekje uitgezocht en foto's maken van de vele vermoeide gezichten. Natuurlijk uitkijken naar de bekenden in het deelnemersveld. Niet altijd makkelijk dus vele wel op de plaat en sommige weer net te laat. Naast het fotograferen de deelnemers aanmoedigen die het echt nodig hadden. Sommigen helemaal stuk, maar wel bijna aan de finish. Uiteindelijk de camera weer in de tas en op weg naar huis. Amersfoort kan terugkijken op een hele mooie dag. Amersfoort 800 zou ik nog mee kunnen maken, maar vast niet meer in looptenue.

4 juni 2009

Flitstriathlon Nijkerk 3 juni 2009

Ook dit jaar stonden we weer met 2 ASM Europe teams aan de start bij de estafette flits in Nijkerk. Een mini triathlon waar gezelligheid en sportiviteit troef is. Vooral veel voorpet en gespeculeer welk ASM team dit jaar het snelste zou zijn. Team 1 of Team 2. 2 Teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Dit jaar met een ingeleende fietser voor team 2. Niet de minste fietser. Een snelle dame die van wanten weet en zeker een gevaar zou vormen voor team 1.
Team 1 bestaande uit: Cor Boerman (zwemmen), Kristiaan Boehm (fietsen) en ikzelf als loper.
Team 2 bestaande uit: Petra vd Hoogenhof, Beate van 't Veld en Alex Jansen.

Tijdens het zwemmen, fietsen en hardlopen werd een mooie strijd gestreden tussen de beide teams, maar natuurlijk ook tegen de andere in vele getale opgekomen estafette teams. Altijd weer de gezonde spanning wie er als eerste het water uit zou komen, als eerste het parc ferme binnen zou fietsen en wie er als eerste de 5km mocht beginnen.

Het zwemmen ging voor beide partijen behoorlijk snel. Niet veel deelnemers waren voor ons. Beate sprong iets later op de fiets dan Kristian. We lagen dus voor, maar onze gast fietser is niet de minste en werd ook nu weer uitgekeken wie er als eerste aan zou komen. Ook bij het fietsen was team 1 toch weer iets sneller en kon begonnen worden met het lopen.

17 mei 2009

Eemmeerloop Bunschoten 16 mei 2009

De Eemmeerloop is een loop van 50km rondom het Eemmeer. Een ware loop happening die je solo, duo of in estafette form kan doen. Ieder jaar weer veel deelnemers met de start in het mooie "IJsselmeerdorp Spakenburg. Onder de deelnemers vele atletiek verenigingen, bedrijven en vriendengroepen. Ook dit jaar hebben wij ons weer aangemeld met het alom bekende ASM Bedrijfshardloop team. 5 trouwe snelle lopers met meestal een klassering bij de eerste 5 senior hardloopteams. Alex Jansen, Patrick Janssen, Sander Maathuis, Arjan Kalwij en ikzelf. Dit jaar onze richtende op een snellere tijd en een hogere klassering. Dit jaar ons laatste jaar dat we als dit trouwe bedrijfsteam kunnen deelnemen. Vanwege economische omstandigheden gaan 3 collegae ons bedrijf verlaten en valt ons mooie team in duigen. Nog een keer er dus tegenaan. Dit keer geen verkeerde wissel wat we ooit al een keer hadden mee gemaakt, maar gewoon flink knallen. Alex had dit jaar een prachtig schema in elkaar gezet met een totale eindtijd van 3 uur 21 min.
Zou moeten lukken.

Het zonnetje liet zich de 16e van zijn mooiste kant zien. Een stevige bries was minder leuk en zou vooral de loper van de 4e etappe het zwaar maken. Na ophalen van de startnummers, krentenbollen en andere Spakenburgse versnaperingen viel het startschot van de alweer 25ste editie van deze loop. Sander mocht de eerste etappe van 7.5 km met wind in de rug afleggen. Deed dit in een tijd van pakweg 32 minuten.
Iets langzamer dan vorig jaar en toch nog wel wat deelnemers die eerder over de wisselstreep gingen. De wissel ging perfect en mocht ik mij op weg begeven om de vooraf opgegeven tijd van 38.58 op de 10.3km te gaan benaderen. 6 km wind van achter of op zij. De laatste km's de wind tegen. De eerste km's gingen lekker en liep ze alle volgens mijn fietsende begeleider op 16km/hr. Helaas daalde toch het tempo heel iets toen de wind tegenkwam. Maar dankzij de oppepende woorden van Arjan werd het wisselpunt gehaald in een tijd van precies 38.58. Tijd om het stokje snel over te geven. Maar waar was onze 3e man? Waar was Alex? Niemand aanwezig om het stokje over te geven. Weer echt mooi naadje en ik was niet de vrolijkste. Na ongeveer 4 minuten kwam Alex uit de auto gesprongen om het vervolgens in lange broek op een lopen te zetten.
De 9.2 km met wind de wind van achteren gingen snel en mocht Arjan Kalwij zich gaan opmaken voor de 14.1 km. Als fietsende begeleider probeerde ik Arjan flink uit de wind te houden, maar viel zeker niet mee. Ondanks de wind tegen liep Arjan als een tijger en wist het tempo toch heel mooi richting de 15km/h te houden. Als laatste good old Patrick Janssen die weinig traint en puur loopt op karakter. De eerste km's op een mooie snelheid van net onder de 15km/hr. Iets meer dan 8 km een tweetal lopers voor hem in het verzier. Helaas de km's 5 en 6 wat ingedut maar puur op karakter de laatste km met een flink km afgelegd. Als compleet team gingen we onder luid gewoel van het Spakenburgse publiek gingen we na 3hr25min over de streep. Een mooie 7e plaats, wat natuurlijk nog beter had kunnen zijn na een goede wissel. Maar goed we zullen altijd in ons hoofd blijven houden dat het een 5e plaats had kunnen zijn met een eindtijd van 3hr21 min. We nemen helaas afscheid van een mooi bedrijfsteam, maar kunnen met veel plezier terugkijken naar heel veel collegiaal loopplezier.

13 mei 2009

Meerkantenloop Ermelo 13 mei 2009

Meerkantenloop Ermelo.

Woensdag de 13e. Geen interval training, geen Dorpsloop in Hoogland, maar de Meerkantenloop in Ermelo. 5 Km op de planning om lekker los te lopen voor de 50km estafetteloop rondom het Eemmeer. De Meerkantenloop wordt elk jaar drukker bezocht. Ook door de regionale toppers waaronder o.a. Wout Mensink en Melchior van de Pol. Beide nog maar half hersteld van de 10 Engelse mijl in Epe waarbij ze allebei mooie prestaties neerzetten. Beide ook kiezende voor de 5km. Tja, dan weet je al je dat het moeilijk wordt om op het trapje te komen. Na een vertraagde start vanwege de vele inschrijvingen het op een heerlijk lopen gezet. De nieuw Nikes die zijn aangemeten door een charmante Run2day medewerkster zaten als pantoffeltjes. Wout liep toch ietsjes minder dan dat we gewend van hem zijn en ik kon hem dit keer aardig bijhouden. Maar ik liep toch ook weer wat sneller. De eerste 2.5km doorkomsttijd in een mooie doorkomsttijd van 8.53 en nog steeds vlak achter Wout, die echter de 2 ronde toch iets van mij wegliep, maar uiteindelijk toch met een klein verschil van 8 seconden over de meet ging. Melchior natuurlijk als eerst in een mooie tijd van 16.44. Wout op een mooie 3e plek in een tijd van 17.52 seconden. Ik weer eens op mijn goede oude vertrouwde vierde plek in een tijd van, ja hoor dus weer net geen 17er, maar precies 18.00 rond.
1 Seconde harder lopen en ik was heel blij geweest. Nub en ik gewoon een tevreden mens.
Op naar de Eemmeerloop voor een mooie tijd op de 10.3km. Niet met een Running2000 team, maar met mijn ASM bedrijfsteam. De laatste keer. Het team wordt helaas opgeheven vanwege economische omstandigheden. Voor volgend jaar de wens om deel te nemen met een snel Running2000 veteranen team.

7 mei 2009

Athlos 5km baan - 7 mei 2009

Eigenlijk had ik vandaag in Zeewolde willen gaan trainen. Maar na een goede tip van Melanie Spruit begaf ik mij vroeg in de avond op weg naar het mooie sportpark van Athlos in Harderwijk.
In plaats van een interval training een 5km baanloop. Even lekker 400 meter rondjes lopen. Echter niet samen met Melanie want die koos voor de 10km. De eerste rondjes kon ik mij lekker optrekken aan wat andere lopers die ik echter op de helft van de 5km moest laten gaan. Zij hielden het tempo vast en ik moest het toch helaas wat laten schieten. Seconden werk dat wel, maar toch net niet genoeg voor een hele lage 18er. Maar we houden de moed. Met 18.22 klimmen we weer langzaam naar de 18 minuten grens.
Na de mooie loop natuurlijk weer even het gezellige geklets op de baan en in de mooie kantine van Athlos om vervolgens weer moe en voldaan huiswaarts te keren.

30 april 2009

Stadsloop Hattem 30 april 2009

Het had in Hattem een ware happening moeten worden. Niet door toedoen van organisator Loopgroep2000, maar door toedoen van een onverlaat, die onze mooie zonnige Koninginnedag flink in de war stuurde, was het een toch wat sobere Stadsloop. Natuurlijk getwijfeld of ik wel zou gaan, maar toch de knoop doorgehakt om deel te nemen. Weinig deelnemers maar in dit kleine deelnemersveld wel een aantal toppers.
Lopen ging niet optimaal. Misschien nog wat nawerking van de zware verkoudheid? Of ik word gewoon oud. Sinds gisteren 48 jaar. We zullen het zien in de komende maanden. Eindresultaat een 6e plaats , met een eindtijd van 37.55. Gelukkig wel weer onder de 38 min maar zeker nog werk aan de winkel om onder de 37 te gaan.


De zon gaat onder. Aan een bijzondere dag komt een eind. Geluk en verdriet liggen dicht bij elkaar.

28 april 2009

Baancompetitie Amersfoort - 28 april 2009

Vandaag, dinsdag 28 april weer de dag van de baancompetitie op het complex van AVTriathlon. Begin er al lekker thuis te raken en voor en na de wedstrijd is het gezellig vertoeven en altijd weer leuk om ervaringen uit te wisselen. Zeker met de lopers van AV Nijkerk. Vandaag weer eens een total nieuwe afstand voor mij. De 1500 meter. Nooit gelopen. Tenminste... niet in wedstrijd verband. Ik ben niet zo'n sprinter dus was benieuwd wat voor tijd ik neer kon gaan zetten. Natuurlijk had ik een te verwachtte tijd al opgegeven. Het moest volgens de berekeningen 5.05 worden. Of lager natuurlijk. Maar de 1500 is een gevaarlijke afstand. Niet te snel weggaan. En daar zijn we juist goed in. In het te snel weg gaan. Over de eerste 300m niet sneller dan 60 seconde. Dan mooi vlak lopen op 1.20
En inderdaad hoor. De eerste 300m in 53 seconde. Toch weer te snel. De volle 400m vervolgens in 1.20min. Vasthouden die rondetijd. Maar helaas toch wat verzuring in de benen en de laatse 2 ronden iets boven de 1.20min. Niet goed dus, maar wel minder dan de 5.05min. Een einduitslag waar ik dus tevreden me moest zijn. 5.03min werd het. Voor mijzelf tevreden. Voor het klassement denk ik niet helemaal. Dan had het zeker wat sneller gemoeten. Maar we hebben nu geroken aan deze korte afstand. Een volgende keer beter opbouwen en onder de 5.00min. Het ging in algemeen niet slecht dus nu hopelijk weer wat fitter na de zware verkoudheid en klaar voor de 10km Orjanjeloop in Hattem. Tenminste dat is het plan. Op de Loopgroep2000 website heeft Henk Mentink al geschreven dat ik deze mooie oranjeloop aan het overwegen ben. Nog 1 dag om te overwegen en dan gaan of niet gaan. We zullen het zien en horen.

19 april 2009

Kippenren Barneveld 18 april 2009

Vanwege een hevige verkoudheid heb ik deze loop laten "lopen"
Helaas. Ik had zo graag meegedaan.

Baancompetitie Amersfoort Vervolg

14 april was de dag van de 5km. Na het lopen van een behoorlijk goede 3km waren de verwachtingen toch wel hoog om een goede 5km te lopen. Een lage 18er als doelstelling. Helaas hadden de mooie paasdagen toch een aanslag op mijn gezondheid gepleegd. Verkoudheid dus. Ja hoor... konden we weer prima gebruiken. Met een aantal mooie wedstrijden in het zicht is er weer een aanslag gepleegd op het gestel. Maar goed, met goede moed toch aan de 5km begonnen. Prima loopweer. Weer erg gezellig op het Amersfoortse baan complex. Gestart in groep 3 kon ik de eerste rondjes het tempo lopen wat ik wilde. Helaas na een ronde of 4 begon ik toch te merken dat het niet allemaal liep zoals ik wilde. De kopgroep moest ik laten gaan en legde de resterende 8 rondjes behoorlijk in mijn uppie af. De rondetijden zo rond de 1.30 en 1.31 min. Niet snel genoeg om op de lage 18 uit te komen. Met een 18.32 toch wat teleurgesteld op weg naar huis om vervolgens de dagen daarna flink in de lappenmand te belanden en waarschijnlijk mijn eerste Barneveldse Kippenren ook te gaan missen.

5 april 2009

Baancompetitie Amersfoort

Eindelijk dit jaar aangemeld voor de baancompetitie in Amersfoort. Georganiseerd door AV Triathlon. Niet ingeschreven onder Running2000, maar onder de vlag van AV Nijkerk. Running2000 was (nog niet) uitgenodigd om aan deze regionale competitie, maar dankzij mijn goede vriend Gerard Smink, de organisator van dit mooie evenement, kon ik toch meedoen.

De baancompetitie gaat over een afstand va 800m, 1500m, 3000m en 2x 5000m. 4 Uitslagen tellen. Een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe we presteren op de kortere afstanden. Nog nooit een 800, 1500 en 3000 gedaan.

Dinsdag 31 maart was de dag van de 3000m. Heerlijk loopweer. Geen wind en net niet te koud. Dochter mee om de ronde tijden te klokken. Een leuke atmosfeer op de baan. Veel bekenden. Ook Melanie was aanwezig voor een snelle 3000m. Helaas niet in mijn startgroep anders hadden we mooi samen kunnen optrekken. 10.36 Was mijn berekende en opgegeven tijd. 1min25sec voor elk rondje. Strakke tijd voor het begin van het seizoen, maar moest toch zeker mogelijk zijn.

Op mijn 3000m debuut liep ik eigenlijk een mooie wedstrijd. Behoorlijk lang in de kopgroep en de eerste rondjes iets sneller dan de 85 seconde. Dit alles onder luide aanmoedigingen van Malanie, Gerard en een aantal bekende Nijkerks. 3 rondjes op 87 seconden. Helaas toch wat toegegeven. Maar toch... de laatste ronde met een mooie eindspurt naar een eindtijd van 10.37. Dik tevreden.

Het leuke was nog dat Melanie die in groep 4 startte precies dezelfde tijd liep als ik. Nou... eigenlijk .1 seconde sneller. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Kan haar dus nog steeds bijhouden op mijn oude leeftijd.

Over 2 weken de 5000m. Op naar een PR? Zou mooi zijn, maar twijfel of dat dat er nu al inzit. Misschien nog vroeg in het seizoen, maar we gaan ervoor.


31 maart 2009

Ekiden Zwolle

Zondag 29 maart was weer de dag van de Ekiden in Zwolle. Met een team van 6 lopers onder de zorgzame leiding van captain John Baars gingen we de Ekiden strijd aan tegen ons zelf en tegen 118 andere teams. Tegen andere teams om 15e plaats in het totaal klassement van vorig jaar te verbeteren. Tegen ons zelf om de tijd die we vorig jaar als fris Running2000 team hadden gelopen naar beneden te halen en natuurlijk om een nieuw clubrecord te zetten. Een tijd van 2hr57min 44 seconden die dus toch echt naar beneden kon volgens captain John. Hij had al wat gerekend wat het 6 koppige team dit jaar zou kunnen gaan halen. 2hr50min was haalbaar. Een team in een iets andere samenstelling als vorig jaar. Een team met 2/3 veteraan en 1/3 senior. Nog even ter herinnering. Bij een Ekiden loopt een team van 6 lopers de marathon. 3 Keer de 5km, 2 keer de 10 km en 1 keer de 7.2 km.
Gezelligheid alom op deze behoorli
jk zonnige maar wat winderige dag. Eigenlijk precies dezelfde weersomstandigheden als vorig jaar. Om te lopen niet echt verkeerd. Had minder gekund. Om de gehele middag aangenaam op de baan te vertoeven had het wel iets warmer mogen zijn. Gelukkig hadden we ons mooie onderkomen, alias schuur, weer kunnen bemachtigen en werd deze weer dankbaar gebruikt voor omkleden en fit maken.
Jan Schaafsma mocht het spits afbijten met de eerste 5km. Behoorlijk in de voorhoede verliet Jan de 400m baan om vervolgens in een mooie 20min tijd het lint over te geven aan Remco Jesterhoudt. Remco verdubbelde op de 10km de tijd van Jan en legde de behoorlijk zware 10km af in iets meer dan 40 min. Onze snelle 50+er, Henry van der Horst liet zien dat met hem niet te spotten valt en zorgde met een mooie 5km tijd ervoor dat we mooi op schema lagen voor een nieuw clubrecord. Met verbeten gezicht gaf Henry het lint door aan mij. Dit voor mijn eerst wedstrijd 10km van het jaar. Ik ging deze lopen met enigszins vermoeide benen van de 13km duurloop van de dag daarvoor.
Ondanks dat, toch met een hele lage 39tiger een tevreden blik op Henk zijn gezicht toverde. Henk en Alie waren ondertussen naar Zwolle gekomen om het Running2000 team aan te moedigen. Iets wat natuurlijk zeer werd gewaardeerd door het team.
Robin Baars zetten het op een lopen om flink onder de 20 min de laatste 5 km rit af te leggen om vervolgens John van 't Verlaat weg te sturen naar een mooie eindtijd van 2hr52min en 40 seconden. Een snellere eindtijd als vorig jaar. Een nieuw clubrecord. Een overall 10e plaats van de 118 teams en een mooie 8ste plaats bij de wedstrijd atleten. Een ieder dus zeer voldaan na deze mooie, maar inspannende middag. Een mooi evenement om een waar clubgevoel te ontwikkelen en heerlijk als team bezig te zijn. Volgend jaar dus op naar de 3e Ekiden voor Running2000.

8 maart 2009

Loko competitie Zeewolde 2009

Vandaag, 8 maart 2009 was de laatste Lokoloop van het winterseizoen. Klinkt goed, want als deze serie erop zit komt de lente. Weer lekker met warm weer lopen. Korte broek aan en genieten van het mooie weer. Toen ik vanmorgen wakker werd konden we dat niet echt zeggen. De regen gutste weer eens lekker tegen het raam. Zou ik mij weer lekker omdraaien en alleen naar de prijs uitreiking gaan was mijn eerste gedachte. Wie gaat er nu in dat beestenweer hardlopen? Maar toch mijn vermoeide lijf over de rand van het bed gesmeten. Eruit. De spieren heerlijk zeer van het beton draaien van de dag ervoor. Een blik op buienradar gaf mij gelukkig een beter gevoel. 10.15 zou het droog zijn in Zeewolde. En inderdaad op weg naar zeewolde zag ik de donkere wolken snel wegtrekken richting het verre oosten. In de kantine weer de bekende gezichten van de medelopers en de clubgenoten. De jeugdige snelle lopers Nick en Rob, die vast weer voor de 1e twee plaatsen zouden gaan strijden en Henry van der Horst die zijn titel bij de 50+ zou gaan verdedigen.
Tijdens de start scheen het zonnetje heerlijk tussen de wolken door. Een stuk warmer dan een uur geleden. Behaaglijk weer om eindelijk weer het mooie zwarte Running2000 shirt te tonen. Henk zou wel weer blij zijn als hij dat zou zien.
De eerste 2 km's kon ik goed meekomen met Nick en Rob. Daarna liepen ze wat bij mij weg, maar tijdens de modderpaden van km 3 en 4 kwam ik ze toch weer vlak op de hielen te zitten. Ze waren weer eens lekker met hun taktisch spel bezig. Zoals gewoonlijk gingen beide "heren" in de 5e km versnellen. Toch weer te snel voor mij om het bij te houden. Van een afstandje genoot ik van het spel van clubgenoot Nick en Altos runner Rob. Met een tijd van 18.45 ging ik de streep over. Ook dit jaar weer weinig weerstand in mijn klasse op deze 5km. Te weinig lopers bij deze toch wel leuke competitie. Met een grote beker en een mooie envelope voor een gratis inspannings test bij parametrisch centrum Luxor in zeewolde sluiten we deze wintercompetitie af.

30 januari 2009

Bosloop Harderwijk - 25 januari 2009

Deze dag maar eens gekozen voor een bosloop. Kijken of ik nog steeds niet echt crossen kan. Dus op voor een 5km loop door het bos. Een ronde met wat stijgingen, mul zand, rechte bospaden, gekuilde bospaden. Een echte bosloop dus. Ze zeggen dat je er sterk van wordt. Toch weer heel lang geleden dat ik met de Athlos bosloop meegedaan heb. Athlos ken ik nog met het oude clubhuis. Nu een mooi groot clubhuis en met heel veel bekenden die ik daar tegenkwam. Dus zeker een gezellige bosloop. Ondanks dat ik crossen zwaar vind toch weer eens op een aloude vertrouwde 4e plek. In een tijd van 19.25. Zal Henk wel weer heel trots op zijn denk ik. Maar goed ze zeggen dus dat je van crossen sterk wordt, dus ik ga kijken of het de volgende keer sneller gaat.

12 januari 2009

Lokoloop Zeewolde - 11 januari 2009

Lokoloop Zeewolde

Vandaag, zondag 11 januari was de dag van de 4e Lokoloop in Zeewolde. De Lokoloop is een wintercompetitie waar 5 km of 10 km gelopen kan worden. Dit alles door de mooie bossen van Zeewolde.
De winterkou van de afgelopen 2 weken gaf mij de gelegenheid om mij "perfect" voor te bereiden op deze loop. Een voorbereiding met een enigszins ingekort loopschema en een zeer uitgebreid schaatsprogramma. Dit klinkt natuurlijk niet als muziek in de oren bij Henk. Vele discussies de afgelopen dagen gevoerd met Jannes Bast of schaatsen nu goed of slecht is voor een goede loopprestatie. Volgens Jannes wel. Jannes is oud marathonschaatser en mijn oude schaatstrainer. Hij heeft mooie theorieën over schaatsschema's, maar ook zeker over hardloopschema's. Maar goed, in ieder geval met heel wat schaats kilometers in de benen op weg naar het koude Zeewolde. Vanuit de auto zag ik al dat waar ik bang voor was, het parcours mooi wit was. Geen parcours voor snelle tijden. Meer een parcours om te zorgen goed op de been te blijven. Volgens Henry van der Horst die ik in de kantine tegenkwam viel het allemaal wel mee.
Tijdens inlopen bleek toch wel dat je goed moest oppassen voor de gladde stukken en ik had zeker geen zin om op mijn gezicht te gaan. Er moets in de middag natuurlijk ook nog geschaatst worden.
Dat schaatsen niet de beste voorbereiding is werd wel gauw duidelijk. Lekkere volle bovenbenen en natuurlijk door de gladheid full speed er vandoor te gaan. Vanaf de start op 2e positie gelopen. De hele weg een stukje en uiteindelijk een stuk achter Nick Hoogendoorn. De nieuwe aanwinst van Running2000 en een jong hardloop talent. We waren niet de enige Running2000-ders die vooraan liepen. Ook Jan Schaafsma en Henry van der Horst liepen in de voorste gelederen. Na de finish weer snel naar huis om de hardloopschoenen te veruilen voor de gladde ijzers.