4 oktober 2009

FlevOniceRun - Biddinghuizen - 4 oktober 2009

Na een nacht met veel wind en heftige regen scheen op de zondagmorgen van de FlevOniceRun het zonnetje op het mooie diepzwarte asphalt van FlevOnice. De zon liet ons dus gelukkig weer niet in de steek. Helaas de wind wel en blies er dus nog heerlijk op los. Het was de dag van de 2e FlevOniceRun. Een hardloopwedstrijd over verschillende afstanden op het complex waar in wintertijden heerlijk geschaatst kan worden. Maar vandaag dus niet op de schaats, maar op de hardloopschoen over het 5km slingerende asfaltparcours. Gezien het aantal deelnemers en ook de aanloop van de snelle lopers uit de regio is de door Loopgroep2000 georganiseerde wedstrijd een geliefde loop aan het worden. Misschien wat weinig toeschouwers op het parcours, maar rondom het club gebouw gezelligheid alom.
Na de 1500 meterloop voor de jeugd was het de beurt voor een gezamelijke start van de 5, de 10 en de 15km lopers. Onder deze lopers natuurlijk de regionale toppers. Ilse Pol en Nick Hoogedoorn op de 5km. Nick die vandaag uiterst zijn best zou moeten gaan doen om de winnaar van vorig jaar, Gregorio Nijboer voor te blijven.
Bij de 10km behoorde Jan Scheenstra uit Zuidveen toch wel echt bij de topfavorieten.
Over de afstand van 15km zou er vast weer een mooie strijd losbarsten tussen de Running2000 toppers Koen Henkes en Randy Hendriks. Randy die weer na zijn zware Almeerse triathlon op weg is naar zijn alom goede prestaties op de loopafstanden.

Na het aftelschot en onder het prachtige gepraat van speaker Jan de Bekker zette de loopmassa zich in beweging. De ene km tegen de wind en de volgende km weer met wind in de rug. Het parcours van Flevonice slingert over 5km alle kanten op en kom je dus van alle kanten de wind tegen. Soms in het voordeel en soms in het nadeel.
Een mooie strijd ontketende zich tussen de lopers in de verschillende disciplines. Niet alleen tussen de senioren maar ook tussen de veteranen van diverse leefdtijsklassen.

Ikzelf ging vandaag voor de 5km. Had het eerst op een lange afstand gezet, maar de sterke wind deed mij besluiten om voor de 5km te gaan. Eigenlijk ook met de gedachten om toch nog een keer te proberen om onder de 18min te belanden. Echter met zoveel wind zou het toch wel weer moeilijk worden. En inderdaad, na een snelle eerste km met wind in de rug kwam ik bij km 3 en 4 weer moeizame km's tegen waarin de wind nu niet in de rug blies, maar meer in de buik. Een hoge 17ner zat er niet meer in. Maar niet getreurd, het ging lekker en ik zag eigenlijk ook geen 40+ veteraan op deze korte afstand voor mij.
Voor in het veld liet Ilse Pol zien dat ze niet voor niets bij de Nederlandse toppers behoort en liet haar rug zien aan het mannenveld. Achter haar streden Gregorio Nijboer en Nick Hoogendoorn om plaats 1 en 2 bij de senioren.
De laatste km kwam gelukkig weer meer de wind in de rug en zette ik het op een lopen om een lage 18er neer te zetten. Met 1 kleine bocht teveel belandde ik op een mooie 16.14 en ook op het hoogste veteranen schavot.

Vandaag niet alleen prijzen voor de winnaars onder de vele catagorieën, maar ook leuke prijzen te winnen in de grote startnummer loterij. Niet alleen mooie cadeaubonnen van FlevOnice gingen naar de gelukkige winnaars, maar ook één van de deelnemers mocht zich gelukkig prijzen met een bon voor een paar mooie loopschoenen.
En ook zo mag eenieder weer terugkijken op een welgeslaagd evenement georganiseerd door Loopgroep2000. De loopgroep waar gezelligheid hoog in het vaandel staat en waar de km’s echte km’s zijn.

Na de loop nog niet naar huis, maar met Alie achter de computer om de vele uitslagen op tijd op het web te krijgen.

Geen opmerkingen: