17 mei 2009

Eemmeerloop Bunschoten 16 mei 2009

De Eemmeerloop is een loop van 50km rondom het Eemmeer. Een ware loop happening die je solo, duo of in estafette form kan doen. Ieder jaar weer veel deelnemers met de start in het mooie "IJsselmeerdorp Spakenburg. Onder de deelnemers vele atletiek verenigingen, bedrijven en vriendengroepen. Ook dit jaar hebben wij ons weer aangemeld met het alom bekende ASM Bedrijfshardloop team. 5 trouwe snelle lopers met meestal een klassering bij de eerste 5 senior hardloopteams. Alex Jansen, Patrick Janssen, Sander Maathuis, Arjan Kalwij en ikzelf. Dit jaar onze richtende op een snellere tijd en een hogere klassering. Dit jaar ons laatste jaar dat we als dit trouwe bedrijfsteam kunnen deelnemen. Vanwege economische omstandigheden gaan 3 collegae ons bedrijf verlaten en valt ons mooie team in duigen. Nog een keer er dus tegenaan. Dit keer geen verkeerde wissel wat we ooit al een keer hadden mee gemaakt, maar gewoon flink knallen. Alex had dit jaar een prachtig schema in elkaar gezet met een totale eindtijd van 3 uur 21 min.
Zou moeten lukken.

Het zonnetje liet zich de 16e van zijn mooiste kant zien. Een stevige bries was minder leuk en zou vooral de loper van de 4e etappe het zwaar maken. Na ophalen van de startnummers, krentenbollen en andere Spakenburgse versnaperingen viel het startschot van de alweer 25ste editie van deze loop. Sander mocht de eerste etappe van 7.5 km met wind in de rug afleggen. Deed dit in een tijd van pakweg 32 minuten.
Iets langzamer dan vorig jaar en toch nog wel wat deelnemers die eerder over de wisselstreep gingen. De wissel ging perfect en mocht ik mij op weg begeven om de vooraf opgegeven tijd van 38.58 op de 10.3km te gaan benaderen. 6 km wind van achter of op zij. De laatste km's de wind tegen. De eerste km's gingen lekker en liep ze alle volgens mijn fietsende begeleider op 16km/hr. Helaas daalde toch het tempo heel iets toen de wind tegenkwam. Maar dankzij de oppepende woorden van Arjan werd het wisselpunt gehaald in een tijd van precies 38.58. Tijd om het stokje snel over te geven. Maar waar was onze 3e man? Waar was Alex? Niemand aanwezig om het stokje over te geven. Weer echt mooi naadje en ik was niet de vrolijkste. Na ongeveer 4 minuten kwam Alex uit de auto gesprongen om het vervolgens in lange broek op een lopen te zetten.
De 9.2 km met wind de wind van achteren gingen snel en mocht Arjan Kalwij zich gaan opmaken voor de 14.1 km. Als fietsende begeleider probeerde ik Arjan flink uit de wind te houden, maar viel zeker niet mee. Ondanks de wind tegen liep Arjan als een tijger en wist het tempo toch heel mooi richting de 15km/h te houden. Als laatste good old Patrick Janssen die weinig traint en puur loopt op karakter. De eerste km's op een mooie snelheid van net onder de 15km/hr. Iets meer dan 8 km een tweetal lopers voor hem in het verzier. Helaas de km's 5 en 6 wat ingedut maar puur op karakter de laatste km met een flink km afgelegd. Als compleet team gingen we onder luid gewoel van het Spakenburgse publiek gingen we na 3hr25min over de streep. Een mooie 7e plaats, wat natuurlijk nog beter had kunnen zijn na een goede wissel. Maar goed we zullen altijd in ons hoofd blijven houden dat het een 5e plaats had kunnen zijn met een eindtijd van 3hr21 min. We nemen helaas afscheid van een mooi bedrijfsteam, maar kunnen met veel plezier terugkijken naar heel veel collegiaal loopplezier.

Geen opmerkingen: