20 december 2009

Jaarafsluiting 2009

Zaterdag 19 december. De dag van de jaarafsluiting. Dit jaar een bijzondere jaarafsluiting. De hele happening zou buiten plaatsvinden. Normaal gesproken niet zo erg, maar we zitten in hartje winter. Dikke minus graden en een mooi pak sneeuw. In de BMW met winterbanden op weg naar Nunspeet. Heerlijk in een warme auto. Aan lopen moest ik nog niet denken. -9 Graden gaf de thermometer aan. De jaarafsluiting wordt altijd gestart met een gezamenlijke duurloop van een uur of soms wat meer. Maar dit jaar half uurtje heen en dan weer terug. Door het mooie besneeuwde bos richting Vierhouten. Wel een beetje vroeg op de parkeerplaats van vv Nunspeet. Maar zodoende wel weer even de helpende hand bieden met het klaarzetten van de spullen. De tafeltjes, bokalen en het opstoken van de vuurkorf.


Langzaam stroomden de vele Loopgroep2000 leden de parkeerplaats op. Velen met dikke mutsen en handschoenen. Sommigen met stokken maar zonder ski's. Een enkele zelfs met korte broek. Na een voor ons zeer ongewone warming-up, waarbij zelfs de polonaise niet werd geschuwd ging de stoet lopers op weg voor een duurloop van een uur. Half uurtje heen en half uurtje terug. Een duurloop door het sprookjesachtige Zandenplasbos. Het bos van de beroemde Zandenplasloop. Toen nog regenachtig, maar nu een prachtig sneeuw decor.
Allen gezellig babbelend werden de kilometers afgelegd en ondanks de koude was het een heerlijke duurloop.
Terugkomende op de parkeerplaats werd er genoten van een knapperend vuur en was de rijdende kraam van Jan Rorije een warme verwelkoming. Koffie, thee en erwtensoep deden de lichamen goed.


Al was het lichaam nog niet voldoende gewarmd, dan was het wel het mooie gezang van Henk die onzer lichamen nog meer deed verwarmen. Een prachtige ode, op de melodie van Ramses Shaffy, om alvast het jaar 2010 in te luiden.

Na dit muzikaal genot was het moment van de vrijwilliger van het jaar. De club heeft misschien een iets te kort aan trainers, maar aan vrijwilligers voor allerlei andere zaken waar een club niet zonder kan is geen gebrek. Altijd dus veel waardering voor de vrijwilliger, maar ook dit jaar weer eentje net iets extra in het zonnetje gezet.
En..... terwijl ik druk aan het plaatjes schieten was hoorde ik Henk mijn naam noemen. Harry is de vrijwilliger wan het jaar. En zodoende mocht ik verrast, maar ook vereerd, de Wisselduim en de bloemen in ontvangst nemen. Natuurlijk ook belovende dat ik mij ook weer in 2010 zal inzetten voor onze mooie club.

Als opvolging van dit eerbetoon het eerbetoon aan de vele leden die hadden gestreden om het clubkampioenschap. De nummers 1 tot 10 in de verschillende leefdtijdsklasses.
Altijd een leuke happening om mee te maken. Helaas dit jaar wat minder lopers om de prijzen in ontvangst te nemen vanwege het hardloopfestijn in Dronten. Maar ondanks dat was de sfeer er niet minder om en werden de bekers met vol enthousiasme van Alie en Henk aan de gelukkigen uitgedeeld.


Voor de tweede keer mocht ik bloemen in ontvangst nemen. Een mooie eerste plaats bij de heren 40+. De grote wisselbeker mag nog een jaartje in huize van't Veld overnachten.
Na afloop van dit bekerfestijn nog het ene gezellige onderonsje na het andere om vervolgens toch wel verkleumd afscheid te nemen van de gezellige jaarafsluiting.

Een mooi loopjaar is weer bijna ten einde. Geen wedstrijden meer. Een jaar met hele mooie momenten en soms een kleine teleurstelling omdat het niet liep zoals het had moeten lopen. Mooie woordspeling. Maar natuurlijk wel weer een jaar met veel plezier in de hardloopsport en plezier deel uit te maken van Loopgroep en Running 2000. Op naar 2010. Het laatste jaar in de 40+ klasse.

Als afsluiting een ieder mooie, gezellige, liefdevolle kerstdagen toegewenst. Een mooi uiteinde en een gezond en sportief 2010.

Geen opmerkingen: