31 december 2008

2008

Op de laatste dag van het jaar niet hard gelopen. Nee ipv de loopschoenen de Viking Marathons aangetrokken. Temperatuur ver beneden nul. Prachtig schaatsweer. En voor deze ontzettend mooie sport gaat alles aan de kant. Dus ook het hardlopen. Geen Silverster run of wat dan ook. Nee, gewoon lekker schaatsen. Klaarstomen voor de Elfsteden tocht. Ach als dat toch waar mocht zijn. M'n lidmaaschap met startrecht staat in de kast. Te wachten op het; It giet oan.
Dus zolang als het kan heerlijk glijden op het ijs. Liefst samen met goede vriend Jan Bast. Jan is een oud "A" marathon rijder en van hem wat jaartjes les gehad om de techniek van het schaatsen te mogen leren.
We mogen gelukkig even rustig aan doen met de hardloop training. Maar over paar dagen wel het nieuwe training schema gaan volgen. Eerste 2 maanden vooral weer gericht op wat meer duurloop. Kijken of we de progressie kunnen voortzetten en toch beter de doelstellingen kunnen halen. Ook al heb ik vooral op de 15 en 16.1 km mooie pr's gelopen, ik ben niet helemaal tevreden met de 5 en 10 km. Had beter mogen zijn. Wel sneller als de jaren daarvoor, maar nog niet wat ik had verwacht. In algemeen mag ik toch terugkijken naar een mooi loop jaar. Het tennis aan de kant gezet om me vol op het hardlopen te storten. Behoorlijk wat wedstrijdjes gelopen en vaak op podium gestaan. Heerlijk gelopen bij m'n nieuwe club, Loopgroep/Running 2000. Gezellig om met elkaar te trainen en vooral met de intervals flink aan de bak te gaan. Wat dat betreft een goed besluit om mij bij Running2000 aan te melden. Ik voel me er dan ook prima thuis. Dus op naar een nieuw jaar, met een goed oog op de training schema's en hopelijk aan de doelstellingen voor de 5 en 10 km voldoen.

14 december 2008

LOKO loop - Zeewolde

lOKO loop - 14 december - Zeewolde

Ook al was Henk het er geloof ik niet helemaal mee eens en mijn lichaam ook wat protesteerde wilde ik toch met de LOKO loop in Zeewolde meedoen. De loko is een winter competitie en moet zodoende toch mijn wedstrijdjes voor het klassement draaien. Dit wordt voor mij de 2e 5km loop. Eigenlijk weinig tegenstand in deze competitie omdat er niet al te veel deelnemers zijn. Was wel heel benieuwd hoe het vandaag zou gaan na de 2 gisteren gelopen wedstrijden tijdens de Koude Polderloop. Inlopen voelde allemaal best vermoeiend aan, maar tijdens de 5 km was niet al te veel van vermoeidheid te merken. Met een toch wel mooie tijd van 18.19 kwam ik als 3e overall over de streep en als 1e 40+ veteraan. Voor en na de wedstrijd gezellig wat kletsen met bekenden. Henry van der Horst van Running2000 liep in de 50+ een mooie clubrecord van 19.30.
Nou dit was de laatste wedstrijd van dit jaar en we mogen het even wat rustiger aan doen. Maar ik ga me wel binnenkort de koffer pakken voor mijn jaarlijkse trainingkamp in het Oosten van Duitsland. Ik mag weer naar mijn schoonmoeder tijdens de kerst, dus een mooi momentum om heel wat kilometers langs de Neisse te rennen om zodoen het huis wat te ontvluchten. Na thuiskomst dan na wat rust beginnen aan het nieuwe training schema.

Koude Polderloop 2008

Een echte koude polderloop.

Dit jaar maakte de Koude Polderloop haar naam weer eens helemaal waar. Het was net boven nul, maar de koude zuidoostenwind deed de gevoelstemperatuur nog eens flink onder nul belanden en zorgde er tevens voor dat op de terugweg van het heen en weer parcours flink tegen de wind gestreden moest worden.

De Nijkerkse Koude Polderloop was de laatste wegwedstrijd in de serie van 5 najaarslopen van Loopgroep2000. Een wedstrijd met een keuze tussen 5 km of 10 km. Voor veel leden van Loopgroep2000 tevens de laatste loop om de beslissende klap uit te delen voor een goed eindresultaat in het clubkampioenschap.

Zoals de naam van de loop natuurlijk al zegt loopt een groot gedeelte van het gedeeltelijk vernieuwde parcours door de polder. De Arkervaart polder. Een mooi natuurgebied aan de rand van Nijkerk. Een keurig netjes uitgezet heen en weer parcours met het stoomgemaal “Hertog Rijnout” als het middelpunt.

De Polderloop was voor mij ook belangrijk om een eerste plaats in het clubkampioenschap voor Loopgroep2000 te bemachtigen. Johan Pul was mijn grote tegenstander. Het clubkampioenschap gaat over de beste 4 resultaten over de 5 najaarslopen die door Loopgroep2000 gehouden worden. Omdat ik de eerste wedstrijd niet heb meegedaan stond Johan er wat beter voor, maar was de laatste wedstrijd bepalend. Het maakt niet uit of je mee doet met de 5km wedstrijd of met de 10km wedstrijd. Maximaal aantal punten is 100 voor de 1e loopgroep2000 loper. Er was al van te voren bekend dat er taktiek aan de pas zou komen om clubkampioen te worden. Ik loop sneller dan Johan en hij zou dus proberen niet tegen mij uit te hoeven komen. Dus moest ik gokken. Loopt hij de 5 of de 10. Dus bij inschrijven van de 5 hield ik in de gaten of Johan zich zou aanmelden. En ja hoor dat deed hij. Dus ik ook inschrijven en van start in de koude winderige polderloop. Johan en ik gingen de eerste 5oom gezamelijk, maar ik wist toch langzaam een mooi gat te slaang. Windje tegen ging prima. Na het keerpunt kwam de tegenwind. Toch heel wat wind en ook nog koud. Naast dat ik voor Johan lag, lag ik dus ook op een mooie 1e plek bij de veteranen. De laatste 2 km rustiger gelopen, wan het zou toch niet zijn dat Johan zich ook zou aanmelden voor de 10km. Met een toch nog aardig mooie eindtijd van 18.40 ging ik over de streep. De 100 punten binnen en dus clubkampioen. Tenminste.... Als Johan niet stiekum de 10km zou gaan lopen. En ja hoor, hij stond zich al weer heerlijk in te schrijven. Ik ook dus maar weer. Met weinig zin moet ik zeggen. Had nog nooit 2 wedstrijden achter elkaar gelopen en zou zeker niet mijn sterkste 10km worden. Na de prijsuitreiking, weer een mooie bon van Run2Day, gingen we ons opmaken voor de 10km. Even babbelen met Melanie, die mij toch weer een hoop moed insprak. Samen gingen we van start en liepen de eerste 4,5 km samen op in een toch heerlijk tempo. Toen begonnen de benen wat vol de kakken. Ik liet mij rustig afzakken naar het achterliggende groepje waar mijn goede trainingmaat John de Vries deel uit maakte. Met z'n drieen wisselden we elkaar lekker af toen we de wind tegen kregen. Johan Pul al een eind achter me. Onder het lopen toch nog wat rekenen. John kon ook nog wel wat punten gebruiken. De laatste km werd het tempo weer door ons drieen opgevoerd en ging het om de plekken, alhoewel ik niet zo'n behoefte meer had om de strijd aan te gaan om voor John te eindigen. En zoals gezegd kon John ook nog wel 100 punten gebruiken voor het clubkampioenschap. Hopelijk dan op een 3e plek. Zou mooi zijn.

Moe maar toch voldaan gingen we over de meet. Enthousiast zoals altijd begroet door mijn grote omroepvriend Jan de Bekker. Geen mooie tijd, maar wel clubkampioen en natuurlijk een mooie eerste plek op de 5km bij de 40+.

Twee wedstrijden achter elkaar doe ik maar liever niet meer.


13 november 2008

Training avond

Interval 4 x 1km. 12 November 2008

Gisteravond weer flink aan de bak geweest met trainen. Na een gezellige flinke inloop/warmloop sessie moesten we volgens het training schema en de daarbij behorende tabel in bepaald tempo 1km's lopen met daartussen een ruime pauze. Voor mijn 10km tijd moest ik volgens de tabel 3 a 4x 1 km lopen in een temp van 3.20 min. Ik had de hoop dat Melanie aanwezig zou zijn om deze km's in ieder geval met z'n tweeen te lopen, maar helaas moest ik dit alleen doen. Maar gelukkig heb ik de doelstelling in mijn eentje gehaald en heb 4x de km met exact de juiste tijden gelopen. Dus we mogen niet klagen. Met deze trainig zou ik met gemak een 36tiger uit de 10km moeten halen, dus laten we daar dan maar voor gaan. Ik hoop dus dat bij de volgende wedstrijd er een mooi zonnetje is, geen wind en niet te koud. Een hoop eisen, maar ja de ervaring leert dat met veel wind en regen deze tijd er nog niet echt inzit.

9 november 2008

LOKO loop - Zeewolde

LOKO loop - Zeewolde - 9 novemberber 2008

Na een gisteren een goede 10km te hebben gelopen was het vandaag de test hoe het zou gaan tijdens de LOKO loop. De LOKO loop is een serie van 6 lopen en is er een klassement. Dit voor de 5 en 10km. Ik heb hier vorig jaar ook aan meegedaan. Niet op de 10km maar op de 5km. Dit omdat deze lopen vaak net een dag na de serieuze wedstrijden van o.a. Loopgroep2000 zijn.
Dus met nog wat "poep" in de benen stond ik weer aan de start. De helft van de 5km gaat over verharde wegen en de andere helft meer over bospaden. Waarvan km 3 en 4 wat gladde bochten kennen. Ook Rob Stuber was dit jaar weer van de partij. Een jonge senior waaraan ik mij vorig jaar altijd lekker aan kon optrekken. Hij komt langzaam in de kracht van zijn leven dus ik had dit jaar niet de verwachting dat ik hem echt bij kon gaan houden. En inderdaad.... al bij de start speerde hij weg. Vorig jaar liepen we de eerste km's nog samen, maar hij nam nu gelijk wat voorsprong om uiteindelijk in een hoge 17 als eerste over de streep te komen. Ik kwam er in een kleine 30 seconden achteraan in een eindtijd van 18.23. Geen slechte tijd gezien de westrijd van gisteren en de soms glibberige bochten die ook wat tijd kosten. Ook zeker een vooruitgang ten opzichte van vorig jaar. Toen heb ik deze tijd niet kunnen lopen op dit parcours. Zat dan meestal in de hoge 18. Ook dit keer weer de slechtse km op km 4. Die gaat altijd een seconde of 10 langzamer. Volgende keer maar eens goed op letten dat we hier wat meer aanzetten.
Helaas verder weinig tegenstand gehad in mijn klasse en mag de lokoloop best wat drukker bezocht gaan worden.

8 november 2008

Zandenplasloop - Nunspeet

Zandenplasloop - Nunspeet - 8 november 2008

Prachtige herfsttinten kleurden het parcours van de 6e editie van deZandenplasloop. Qua deelnemers de meest bezochte loop in de serie van 5lopen georganiseerd van de steeds bekender wordende Loopgroep2000. Bij aankomst was het al weer een heerlijke drukte. Weer drukker dan vorig jaar.
Met een deelnemersveld van ruim 400 lopers, verdeeld over de 5 en 10 km begint de Zandenplasloop echt een kraker onder de regionale wedstrijden te worden. Jong en oud, snel en minder snel kwamen ook dit jaar weer richting Nunspeet. Onder de snelle lopers de vele bekenden gezichten zoals Melchior van der Pol, Wout Mensink, Randy Hendriks, Gert-Jan Tichelaar en vele andere bekenden. Zelfs de lopers van AV Triathlon beginnen op de Loopgroep2000lopen af te komen. Op weg naar Nunspeet werd er in de auto gezellig gekletst
met Martijn Broekman en Hans Rewee. Martijn altijd goed voor mooie ereplaatsen bij de Senioren en Hans een snelle 40+ veteraan. Naast de genoemde snelle mannen was ook het gehele Running2000 dames team aanwezig om te strijden voor de ereplaatsen op de 10km. Ilse Pol, goed voor hele snelle tijden. Melanie Spruit, misschien wel op weg naar we een nieuwe pr. Ilonka van de Hengel die ook weer goed op weg is naar mooie
tijden op de diverse afstanden. Ook Running2000 nieuwste "aanwinst", Esther Arts, sierde met het mooie Running2000 shirt het deelnemersveld.
Voor de 10km wedstrijd dus weer drukte alom, waarbij het geheel natuurlijk weer werd opgesierd door Jan de Becker die er weer heerlijk en vrolijk op los aan het praten was. Onze Jan, die voor iedere loper een mooi praatje heeft en ook zo langzamerhand een begrip aan het worden is. Zoals gewoonlijk werd ik ook weer hartelijk begroet door Jan, die helaas geen tijd had voor een praatje omdat hij de 5km aan het bij elkaar praten was.

Tijdens het inlopen de bekenden succes wensen. Even kletsen met oa. Randy Hendriks, Woud Mensink, Barry Mostert en Ilonka van de Hengel. Zeker ook met Melanie die een gooi zou gaan
doen naar een nieuwe PR met als doelstelling net onder de 37 min. Voor dit mooie streven zelfs begeleid door 2 goede hazen. Prima idee vond ik dat van haar. We zijn goed aan elkaar gewaagd en het leek mij dus de geschikte groep om mee te gaan. Ik ben dit jaar nog niet onder de 37 geweest en had de hoop dat dit zou gaan lukken tijdens de Zandenplasloop. Na een aantal weken last te hebben gehad van een voetblessure en een grote terugval in training kilometers wilde ik wel weer eens een lage 37tiger neerzetten.

Na de aankomst en de prijsuitreiking van de 5km werden de 10km deelnemers opgesteld om weggeschoten te gaan worden door Nunspeets Wethouder van der Geest. Echter werd niet eerder van start gegaan voordat de oudste deelnemer van het veld de 5 km finishlijn passeerde. Dit gebeurde onder luid applaus van het in grote getale aanwezige publiek en alle 10km
deelnemers.
Na het aftellen en het fluitsignaal van Wethouder van der Geest werd het op een lopen gezet. Gert-Jan Tichelaar ging er zoals gewoonlijk weer als een hazewind vandoor. Liet zelfs even Martijn Broekman achter zich. Dit alles gevolgd door vele snelle senioren en veteranen. Niet alleen snelle mannen, maar ook de Running2000 dames lieten van zich spreken. Ilse trok goed mee met haar mannelijke collega's. Melanie werd door haar Altis hazen begeleid op een strak km schema. Een mooi groepje vormde zich rondom dit koppel, waaronder "snelle" Rik, Hans Rawee, Esther Arts en izelf. Een heerlijk koppel om constante km tijden te lopen. Heel vlakke km tijden op het keurig uitgezette en aangeduide parcours. Een parcours met wat kleine
glooiingen, dus een mooi parcours voor velen om zich klaar te stomen voor de aankomende zevenheuvelloop. De heuvelloop sla ik dit jaar over. De voetblessure lijkt behoorlijk over te zijn maar ik durf het nog niet aan om mij aan de heuvelloop te wagen. Deze loop vergt heel wat van het benen gestel.
Terug naar het groepje "Melanie". Ik moest na 2 km heel even lossen omdat ik wat in de val liep met wat lopers die ingehaald moesten worden op het op dat moment iets te smalle parcours.
Bij km 3 was ik gelukkig weer bij en kon weer lekker meelopen. Helaas kon Melanie de 3.42 km tijden net niet volhouden en zakten de hazen wat terug in snelheid. Bij km 5.5 heb ik de groep achter mij gelaten om op weg te gaan naar een lage 37tiger. De laatste km's dus helaas alleen moeten lopen en geen haas meer om mij onder de 37 te krijgen. Maar zeker zeer tevreden met de 37.12, wat zeker hoop geeft voor de nabije toekomst.

Door het mooie weer en het mooie parcours was het ideaal voor de vele lopers om mooie pr's te lopen. En inderdaad sneuvelden er heel wat pr's. Onder andere voor Martijn Broekman die als eerste over de meet ging. Hij liep een keurige 32.54. Voor hem was het helaas geen KNAU wedstrijd om zodoende in de top10 van AVTriathlon te komen. Een hele mooie pr van Randy Hendriks, die het Running2000 clubrecord
weer scherper stelde. Melanie Spruit, die haar doelstelling helaas net niet haalde, maar toch heel tevreden was met haar mooie 37.29. John de Vries die weer langzaam terugkomt naar snelle tijden onder de 38 min. Aldus weer alom tevredenheid, blijdschap en geluk bij de vele deelnemers. Ook weer veel blijdschap en geluk bij het uitreiken van de ereprijzen in de diverse
categorieƫn,waarbij vooral het ereschavot bij de dames senioren in het oog viel. Geheel gevuld met de snelle dames van Running2000. Ze doen het maar goed.

Op de terugweg weer gezellig kletsen in de auto met trainingmaat John de Vries, Martijn Broekman en Hans Rewee. Bij thuiskomst nog even snell een foto gemaakt van dit "snelle" kwartet. Dit alles voor de website van Martijn en Hans. Maar natuurlijk leuk om met deze kanjers op de foto te staan.


Al met al dus weer een bijzonder geslaagde en zeer goed georganiseerde loop van Loopgroep2000. Een loop waar blijdschap en gemoedelijkheid hoogtij vierden. 2 Mooie begrippen die het lopen en deelname aan georganiseerde lopen zo mooi maken.

4 november 2008

Wolderwijdloop Huizen oktober 2008

Wolfskamerloop - een regenachtige dag

De Loopgroep2000 herfstloop was een echte zomerwedstrijd vergeleken met de vandaag gelopen Wolfskamerloop in Huizen. Een KNAU wedstrijd over 10 km en tevens de clubkampioenschappen van de Veteranen Nederland oftewel avVN. Naast lid te mogen zijn van het mooie Running2000 ben ik ook nog lid van avVN. Een club speciaal in dienst geroepen voor de oudere hardlooprakkers onder ons.
De Wolfskamerloop mag wat mij betreft een halve cross genoemd worden. Een stuk verharde weg gevolgd door onverharde paden, schelpen paden en een glooiend landschap waar de 7 Heuvelloop bijna jaloers op mag worden. Een wedstrijd die mij eigenlijk niet zo ligt. Ik hou niet zo van crossen. Je wordt er wel sterk van zeggen ze. Dus misschien wel een goede training om na een periode van een voetblessure straks weer eens lekker te kunnen knallen op de 10km.
Weinig duurloop gedaan in de afgelopen weken, dus nog niet helemaal klaar voor een mooie 10 km tijd. Wel goede tijden gelopen bij de wedstrijden van Loopgroep2000 op de 5km. Maar voordat de winter invalt hoop ik nog op een mooie 10km tijd.Het was dus regenachtig, winderig en vies hardloopweer in Huizen. Maar dit alles moest getrotseerd worden om mijn kampioenstitel bij avVN te verdedigen. Nu viel er dit jaar niet zoveel te verdedigen, want veel lopers van avVN bleven volgens mij liever thuis bij de kachel. Maar zoals Gretha Smit ooit zei.... als je er niet bent, kun je ook niet winnen. En ondanks ene magere opkomst toch een heerlijke strijd geleverd met wat andere lopers. Vooral met Frans Looijer van GAC Hilversum was het een leuke strijd gedurende de 2 rondjes van 5km. Windje tegen, glooiing op, modderig bospad af, schelpenpad af. Van de ene afwisseling naar de andere. Wel met 4 snelle km's achter elkaar. Maar ieder jaar snap ik niets van die 5e km. Elk jaar wordt die minstens 30 seconde langzamer gelopen als de andere. Vele km's onder of op de 3.45 en dan die waardeloze 5e km. Het schelpenpad? Net te lang?..... Ik weet het niet. Dus deze km's hielden mij ook nu weer af van een mooie tijd ergens in de 37min, maar geeft mij wel hoop op de volgende 10km wedstrijd. Hopelijk tijdens de al snel naderende Zandenplasloop. De drukst bezochte loop van Loopgroep2000. Een stuk drukker dan de Herfstloop in Lelystad. Snap niet dat daar de opkomst niet groter is. Een mooi snel parcours en net zo goed en gezellig als al die andere lopen in het rijtje van 5.
In het achterhoofd speelt de strijd die straks misschien wel aangedaan gaat worden met Running2000 paradepaardje Melanie Spruit. Of met John de Vries, die ook lekker op dreef is de laatste tijd. Ach, we zullen wel zien wat het gaat worden. In ieder geval nog wat advies inwinnen bij Henk hoe na een periode van weinig training km's weer snel een goede 10km gelopen kan worden. Henk die trots is op zijn snelle dames.... en gelijk heeft hij want er zitten een paar kanjers bij. Maar ook al zien we het niet altijd in de uitslagen, de Running2000 mannen doen het ook niet slecht. Onder de noemer van allerlei andere verenigingsnamen staan ook zij vaak op het podium. Wout Mensink lid van vele clubs, ikzelf lid van o.a. avNijkerk, avZuidwal. Er wordt wat afgemaild om de juiste mooie clubnaam achter de uitslag te krijgen. De enige echte..... Running2000. Terwijl ik dit alles schrijf slaat de regen nog steeds tegen het zolderraam. Een regenachtige dag gaat langzaam teneinde. De wintertijd is begonnen. Een regenachtige dag die even geleden na een bezoek op de website van avVN toch nog wat zonneschijn gaf. Clubkampioen 45-50 van Veteranen Nederland.

Herstloop 2008 Lelystad

Herfstloop oktober 2008 - Lelystad

Ook dit keer weer vanwege een voetblessure een 5km loop. Van die voet heb ik al een tijdje last. Eigenlijk al voor de damloop. Dus minder training km's om de voet rust te geven. Heb last van een overbelastings blessure. Een spier die tussen de enkel en de achillespees zit. Gelukkig gaat het steeds beter maar toch nog maar een vijfje gelopen. Goed voor de snelheid en om eindelijk eens proberen onder de 18min uit te komen. Dat moet toch eindelijk eens gaan lukken. De herfstloop is een van de 5 lopen van Loopgroep 2000. Maar omdat Lelystad nogal wat afgelegen ligt (geloof ik) minder animo als bij de andere evenementen van Loopgroep2000. Jammer, want het is een leuk parcours. Met 2 x een brug. Wat klimmen en dalen.
Met een goede start van de eerste 3 km's toch helaas wat tijd verloren in km 4 en 5.
Deze gelopen in 3.45 ipv 3.40 of minder. Dus weer net niet onder de 18.00, nee......
18.03. Kon het niet op een eindsprint zetten omdat dit keer een omleiding in de 5km route zat. Een stukje door het gras met wat nare bochtjes erin. Helaas. Maar goed, niet zeuren dan moet je de laatste 2 km's maar wat sneller lopen. Wel weer een nieuw veteranen pr dus we moeten blij zijn. Ook blij met de eerste plek bij de 40-50 jarigen. En blij met een mooi Nike shirt wat tijdens de prijsuitreiking door Alie van Loopgroep2000 aan mij werd uitgereikt.

Arkervaartloop 20008

Arkervaartloop Oktober 2008

De weergoden waren AVNijkerk goed gezind. Een nieuw door hun georganiseerde loop met voor hun hoge verwachtingen. De 1e Arkervaartloop met start vanuit het centrum van Nijkerk en een rondje door onze mooie polder, waarvan een groot gedeelte langs de Arkervaart.
Een wedstrijd net de dag voor de 1e Flevonice loop. Georganiseerd door de eigen club. Tja, dan wordt het natuurlijk moeilijk. Wat gaat je lopen. Maar als trouw Nijkerks burger en met mij nog een aantal Loopgroep/Running 2000 leden werd toch gekozen voor het Nijkerkse prestatie en westrijd festijn. En gezellig was het in het centrum van Nijkerk. Veel bekende loopsters en lopers uit Nijkerk en omgeving die hun krachten gingen meten op het Arkervaartrondje van 10km.
Een rondje dat netjes door de KNAU was afgezet en volgens de organisater op de mm naukeurig was. Men wilde natuurlijk niet onder doen voor het alom bekende Nijkerkse loopfestijn, de Koude Polder loop. Na een mooie speach en startschot van "ereburger" en sponsor Gerard vd Tweel zette het deelnemersveld het op een lopen. Allen genietend van het mooie weer en de schone natuur van de Arkervaartpolder. Allen genietend van een mooie aankomst in de mooie binnenstad van Nijkerk en onder applaus van het Nijkerkse publiek. De een weer wat sneller dan de ander. Veel lopers en loopsters uit Amersfoort op het ereschavot. Daarnaast wat AVNijkerk leden, maar ook Running2000 heeft laten zien dat ook met hun niet te spotten valt. Dit met een mooie 3e plaats in de catagorie 40+.

Wolderwijdloop 2008

Wolderwijdloop September 2008


Altijd leuk om iets over het weer te zeggen als er gelopen moet worden. Het weer tijdens de Wolderwijdloop was gewoonweg fantastisch. Niet te warm, geen wind en een lekker brandend zonnetje. Zelfs de vliegen hadden het naar hun zin zo langs de waterkant.
Het mooie weer trok weer vele Loopgroep 2000 en Running 2000 leden en natuurlijk vele andere lopers naar deze altijd gezellige loop. Tijdens het warmlopen kom je steeds meer bekenden tegen. Even wat kletsen en natuurlijk de verwachtingen aftasten. De loop werd dit keer niet door speaker Jan opgeluisterd, maar door de bekende trainer Titus Mulder. Titus stak zijn talent op dit gebied dan ook niet onder stoelen en banken en sprak er lekker op los. Vele lopers werden geinterviewed door hem. Bekende lopers zoals Melanie Spruit, Gert-Jan Tichelaar, Randy Hendriks. Allen werden aan een praatje onderworpen.
Op de foto Melanie Spruyt, Titus Mulder, Henk Mentink en hond Chester (bron De Stentor)
Na het startschot zette de 50+ veteraan Gert-Jan Tichelaar het gelijk op een lopen en bewees niet onder te doen voor de jongere deelnemers onder ons. Dit gevolgd door de thans ervaren triathleet Randy Hendriks die de 5km gebruikte om zich op te warmen voor de 10km loop. Beide heren gevolgd door een groepje van 5 man die aardig aan elkaar opgewassen waren. Eigenlijk 4 man en een vrouw, want Melanie liep weer als een gazelle en liet het groepje dat bestond uit Jeroen de Man, Erik Driesen, Rik Wolswinkel en ondergetekende gelijk merken dat met haar niet te spotten valt.
Na het 2 km punt begon het echte vliegen happen voor iedereen. Zoals al geschreven hadden de vliegjes het naar hun zin langs het parcours en zetten zich heerlijk vast aan neus, mond en hals. In een vlot tempo ging het richting het keerpunt. Een keerpunt kost altijd wat tijd, maar het is toch leuk om je medelopers en directe tegenstanders te ontmoeten en je positie te bepalen. Gert-Jan en Randy hadden de uitslag al bepaald, dat was wel duidelijk. Melanie op kop bij de dames. Harry op kop bij de 40+. Jeroen de Man vechtend voor een 3e of 4e plek bij de senioren. John de Vries al strijdend met Jan Koelewijn op weg naar een goede eindtijd. Er werd ook nog steeds flink gestreden door het eerder genoemde 5 koppige groepje, maar niet ver na het keerpunt wisten Erik en Rik zich toch naar voren te snellen en bleef een 3 koppig groepje over dat stevig werden aangemoedigd door Ilonka vd Hengel op de fiets.
Ilonka trok natuurlijk partij voor haar teamgenoot Melanie, maar haaraanmoedigingen gaven mij toch ook wat extra vleugels om wat seconden bij Melanie weg te lopen. Ook moest dit gebeuren om Jeroen de Man achter te laten. Die jongen kan zonder al te veel training behoorlijk goed lopen, maar heeft toch soms wat een te grote mond in de auto en mag absoluut niet gaan winnen van een 47 jarige veteraan. De laatste km ging dus in snelle vaart richting de finishlijn waar Titus, Henk, Alie en de MMM'ers de vermoeide lopers weer stonden op te wachten. Vele lopers vanwege het mooie weer met hele mooie tijden. Veel enthousiasme dus.
Ook veel enthousiasme tijdens de prijsuitreiking. Onder luid applaus werden de bloemen, bonnen en hesjes weer aan de winnende deelnemers uitgereikt en kon er vervolgens plaats gemaakt gaan worden voor de start van de 10km run. Al met al weer een zeer geslaagde 5km loop van Loopgroep2000.

Muiderslotloop September 2008

Muiderslotloop September 2008

Het lijkt wel of elke 10 km loop dit ik dit jaar in slechte omstandigheden gelopen moet worden. Schrijf eigenlijk altijd in begin even over het weer. Ook nu was het slecht weer. Regen en wind.
Hou ik toch echt niet van. Wie wel eigenlijk. De Muiderslotloop is weer zo'n favouriet loopje van mij. Dicht bij het werk (Almere) en de start op vrijdagavond 7 uur. Dus doe ik al voor de 3e keer mee. Het is een leuk georganiseerde loop waarbij ook een 45+ klasse is. Vorig jaar nog heerlijk de 10 km gelopen met Max Putman onder begeleiding van een fietser. Zeer strakke km tijden. Dit jaar was hij niet te zien en moest ik het dus zo'n beetje alleen doen. Viel niet mee. Veel last van tegenwind en regenachtige omstandigheden. Wel een goede tijd neergezet en voor in het veld geeindigd. Op een mooie eerste plaats bij de 45+. Hopelijk volgend jaar weer de strijd aangaan met Max.

Damloop 2008

21 September 2008 - Damloop

Het weer was perfect tijdens de grootste loop van Nederland. De damloop. 16.1 km Vanuit het hartje van Amsterdam naar het hartje van Zaandam. Een loop waar je normaal gesproken geen snelle tijd kan halen als je met de recreatie of business loop meedoet. Dit jaar niet met ons bedrijf ingeschreven voor de business loop en dus besloten om met het Running 2000 tenue mee te doen aan de westrijdloop. Met het mooie startnummer 501 op de buik en op de rug stond ik helemaal vooraan in het wedstrijd vak. Vlak achter de snelle Kenianen en andere toppers. Even ging bij mij de gedachten om te proberen als eerste de IJ-tunnel in te gaan en uit te gaan. Maar daar kan ik natuurlijk alleen maar van dromen. Ik was ietwat gespannen. Dit omdat ik sinds ik begin dit jaar bij Running 2000 begonnen ben en fanatiek ben gaan trainen nog niet echt een PR had gelopen. Vaak het weer de schuld gevende, maar dat was vandaag echt onmogelijk. Mijn snelste tijd op de Damloop in de laatste jaren was 1.03.27. Ik had uitgerekend dat ik per km 3.55 moest lopen om weer eens een PR te lopen. Na de muziek en het startschot gingen de lopers op weg naar de finish. Een parcours vol met toeschouwers, heel wat bandjes, danseressen en groots uitgestalde speakers die de muziek eruit laten knallen. Altijd een ware happening. Het ging lekker. De eerste km wat te snel, maar je gaat dan ook naar beneden de IJ-tunnel in. De daaropvolgende km's gingen allemaal rondom de 3.50 min per km. Meer er onder dan er boven. Het ging dus lekker. De 10 km klokte ik een mooie 38.06 Dus nog steeds lekker op schema voor een hele mooie PR. Op km 12 begon ik helaas weer wat last van mijn voet blessure te krijgen. Een blessure waar ik al een paar weken last van heb. Niet zeuren en doorlopen wat het motto. Alhoewel het niet helemaal meer soepel ging bleef ik de km tijden behoorlijk goed houden en mijn eerst PR werd bereikt. De 15 km werd volbracht in 57.26. Dit gaf mij echt een heel goed gevoel. Meer dan 1 minuut sneller dan mijn PR van vorig jaar tijdens de Heuvelloop. In de drukste straat van Zaandam werd de laatse 1.1 km afgelegd. Wat een gekkenhuis is het hier altijd, maar wel super om daar door heen te lopen. Ook zeker super om bijna 2 minuten van de 10 engelse mijl tijd af te lopen. Met een eindtijd van 1.01.40 en een 14e plek in de categorie 45-50, kijk is dus voldaan naar een hele mooie Damloop.

Hamersveldloop Juni 2008

Getogen in het allerdunste Running2000 shirt ga ik op weg naar Leusden. 23 juni. De Hamersveldloop. De temperatuur is deze zondag een echt zomerse temperatuur. Meer dan 27 graden en een behoorlijk hoge luchtvochtigheid. Zware omstandigheden. Niet echt ideaal loopweer.
Een snelle tijd kan je dan wel weer vergeten. Maar toch besloten om mee te doen. Het is mijn eerste KNAU wedstrijd dit jaar en we kunnen ons eens op de 10 km gaan meten met de snelle jongens van AV Triathlon en Altis. Gelukkig dit keer niet de enige Running 2000 loper. Ook John de Vries is zich aan het warmlopen. Eigenlijk kunnen we meer zeggen de spieren wat loslopen. 't Is echt warm genoeg. Het parcours van de Hamersveldloop is een leuk parcours en bestaat uit 2 rondes van 5 km. Netjes uitgezet en dus echte kilometers dit keer. Na de start meng ik mij tussen een behoorlijke groep atleten van Triathlon en Altis. Vooral Ed Jacobsen hou ik in de gaten. Hij is mij ieder jaar voor geweest en dat willen we dit jaar eens proberen te voorkomen. Het groepje dunt nadat de km's vorderen lekker uit.
Sommigen lopen te hard, maar ik loop toch langzaam weg van een aantal jongens. Iedereen heeft het goed zwaar. De extra drankposten zijn een ware verwelkoming. Na de eerste ronde geven een aantal atleten het op. Het veld dunt aardig uit. Ook John besluit om het bij 5 km te houden. Met een mooie tijd van net over de 20 minuten passeert hij het 5km punt. Samen met John toch maar eens op tropen training.
Na ronde 1 zie ik Running2000 hinde Melanie Spruyt aan de kant staan. Ze moedigt mij aan en roept dat ik toch echt Ed, die zo'n 50 meter voor mij loopt, voorbij moet gaan streven. Haar aanmoedigingen geven mij een extra duwtje en ik ga op weg naar mijn naaste tegenstander.
Bij km 6 kom ik inderdaad weer bij Ed te lopen. We praten even kort over hoe zwaar het vandaag is. Elkaar afwisselend vervolgen we onze km's. Niet meer in het tempo als de eerste 5 km. Gedurende de laatste km klinken de woorden van Melanie weer in het hoofd. Ook de woorden van Henk dat er genoeg puf moet zijn om een goede sprint te trekken. En ja, het gaat lukken. Ik loop weg van Ed en leg de laatste km in 3.44 af. Onder de zware omstandigheden een mooie 3e plek bij de 45+. Niet de tijd die we graag hadden willen lopen maar ondanks het weer toch net mooi onder de 38 min.

Vechtloop Juni 2008

Vechtloop: Nieuwe PR of toch niet?

Zoals Henk Mentink al verschillende malen heeftopgemerkt loop ik ieder jaar weer dezelfde wedstrijden. En gelijk heeft hij. Saai? Misschien wel, maar de Vechtloop zeker niet. Dus ook dit jaar weer tijd voor deze leuke loop in Weesp. Een loop over verschillende afstanden. 10, 15 en 21.1 km. Ik heb me zoals ieder jaar weer ingeschreven voor de 15 km loop.
Een heen en weer parcours van 7.5 km dat de polders tussen Weesp en Naarden doorkruist. Goed verzorgt en leuk om weer bekende lopers van een jaar geleden tegen te komen. En dan natuurlijk de test of noeste training arbeid beloond wordt met een mooie tijd. Eerdere lopen zijn wat tegen gevallen, maar ik voel me goed en heb er zin in. Enige minpunt is natuurlijk de stevige bries waarmee we op de terugweg te maken gaan krijgen. De laatste km's afleggen met tegenwind en enig verzuurde benen is nog steeds niet mijn geliefde bezigheid. De eerste km's na de start worden met mooie tijden afgelegd. Hopelijk niet te hard van stapel. Na 5km klok ik 18.31. Een snellere tijd dan de laatste 5km loop. De km's daarop worden heel stabiel afgelegd 3.50 per km.
En dan het keerpunt..... Die is dit jaar toch echt verder weg als andere jaren zegt het gevoel. En ja hoor we klokken 4.30 op km 8. Daar gaat al de gewonnen tijd. 40 seconden langzamer als de km's 6,7 en 9. Na km 10 komt helaas toch iets de klad in de km tijden. Tegenwind en zware benen laten de tijden wat oplopen. Vooral km 13 en 14 is flink doorbijten. Het klokje geeft nog steeds een eindtijd ergens in de 58 minuten aan. Dus laatste km nog wat aangetrokken en weer terug op de 3.50 voor deze km. Met een piep van de Championchip klok ik een tijd van 58.53. Een tijd goed voor een 2 plek, maar geen tijd voor PR. Maar wel dus met het mooie Running2000 shirt op het podium.
Met wat medelopers bespreken we de 8ste km. Ik opper dat die 200 meter te lang is geweest. Gewoon 40 seconden te lang. De loper met GPS heeft inderdaad iets meer dan 1200 meter geklokt. Met wat eenvoudig rekenwerk kom je dan op een tijd van 58.13 wat voor mij een veteranen PR had betekend. Maar goed 't is niet anders.... er staat 58.53 in de boeken en hebben we een mooie uitdaging voor de volgende 15km loop. Ook een mooie uitdaging voor Wout Mensink, de snelle veteraan van Running2000. De 58.53 is namelijk een 45+ Running2000 clubrecord en die mag hij, of natuurlijk iemand anders, uit de boeken gaan lopen. Maar ik hoop er natuurlijk wel even van te mogen genieten.

Ekiden Zwolle

April 2008 Ekiden Zwolle - Running 2000 team

Onder leiding van captain John Baars heeft een team van 6 Running 2000 atleten zich aangemeld voor de jaarlijkse Ekiden in Zwolle.
Een estafette marathon waarbij de afstanden van 3x 5km, 2x 10km en 1x7.195km gelopen moeten worden. Peter Burema, Robin Baars en John van ’t Verlaat zijn de 5km mannen. Het Nijkerkse duo Harry van ’t Veld en John de Vries nemen de 10 km waar. De afsluitende rit van de estafette zal worden uitgevoerd door Nico Ooteman. Als vers Running 2000 team worden we op het complex van AV PEC Zwolle hartelijk begroet door Jan “de Omroeper”.
Het is gezellig druk op de atletiekbaan. Clubs en bedrijven zijn bezig met het opzetten van party tenten. Volgens de organisatie een wijs besluit omdat de weersvoorspellingen niet al te rooskleurig waren. Koud, wind, hagel en sneeuwbuien en af en toe een zonnetje. Hagel en sneeuw hebben we gelukkig niet gezien, maar koud was het wel en er stond een aardige wind. Zal wel moeilijk worden om toptijden te lopen zeiden we tegen elkaar. En vast en zeker ook nog moeilijk om in de prijzen te lopen. Er hadden zich namelijk heel wat snelle loopteams aangemeld voor de wedstrijd estafette. Maar we waren enthousiast en hadden zin om Running2000 in de boeken te lopen. En als dat niet mocht lukken dan wel in de eigen boeken met een PR op de estafette marathon. Maar naast een doel om een prestatie neer te zetten was het natuurlijk ook van belang om vooral te genieten van dit mooie loopevenement.

Onder luid gejoel van het aanwezige publiek viel het startschot waarna Peter Burema samen met de eerste starters een ere rondje over de 400m baan mocht lopen om vervolgens op weg te gaan naar een mooie 5 km tijd. Na 20 minuten werd gemeld dat Peter op zijn retour was en kon Harry van ’t Veld zich opmaken om het mooie estafette lint van Peter over te nemen. Op het 10 km parcours werd vaak gevochten tegen de wind maar ondanks dat werden aardig wat lopers ingehaald en mocht ons jonge talent Robin Baars zich gaan snellen naar een PR op de 5km. Moe maar voldaan mocht km vreter John de Vries de 2e lange 10 km ronde voortzetten. Ook hij had last van de wind en de klinkertjes op het parcours maar mocht uiteindelijk aangemoedigd door de teamleden het stokje overgeven aan John van ’t Verlaat.
Met de verwachtte eindtijd van John werd al druk gerekend of we onder de 3 uur zouden kunnen eindigen. Eerder dan verwacht kwam John de atletiekbaan al weer op om vervolgens even te zoeken naar Nico Ooteman die op een iets andere manier het parcours opwilde gaan dan van de jury mocht. Maar met gelukkig maar 5 seconden verlies zette hij het op een lopen om de verloren tijd goed te maken en op snelle draf binnen de totaal tijd van 3 uur te eindigen.
Onze eerste club Ekiden in 2hr 57 min en 44 seconden. Het doel om onder de 3 uur te eindigen was bereikt. Het doel om op podium te staan niet helemaal. Maar als verse hardloopclub moet je natuurlijk ook vooruitzichten hebben om tijden te kunnen verbeteren. En dat we dat gaan doen daar zijn we zeker van. Het was een mooie ervaring op aan een estafette Ekiden mee te doen. Dus Running2000/Loopgroep2000 leden, meld je volgend jaar aan zodat we meerdere teams kunnen vormen. In team verband lopen is leuk en maakt de verbondenheid binnen de club groot. Binnenkort is er ook de Estafette Eemmeerloop. Ook een bijzondere happening om aan mee te doen. Dus meld je aan bij John Baars.
"Met een zieke John Baars als coach een mooie prestatie en een clubrecord voor Loopgroep2000. In totaal een 11e plaats van de 150 teams. "

20 maart 2008

Veluwepoortloop Nijkerk 2008

Na een onstuimige week was het weer voor de Veluwepoortloop voortreffelijk. Niet al te koud en weinig wind. We gaan eindelijk weer eens een thuiswedstrijd doen. De Veluwepoortloop te Nijkerk. Georganiseerd door Atletiekvereniging Nijkerk. Bij deze loop moet je je helaas altijd weer afvragen hoe groot het deelnemersveld is. Zeker met de concurrerende lopen in de regio.

Het is tenslotte ook de dag van de halve marathon in Zeewolde en de City Pier City loop in Den Haag. De lezer zal zich nu afvragen waarom ik dan niet met een halve marathon meeloop. De hoofdreden is dat ik niet zo’n halve marathon man ben en natuurlijk loop ik als Nijkerker toch graag een leuke thuiswedstrijd. Het parcours van de Veluwepoortloop is een leuk parcours door de landerijen van Nijkerk. Echt niets verkeerd mee. Vraag me toch vaak af waarom er dan toch vrij weinig opkomst is? Ook nu weer. Men heeft dit jaar het parcours gewijzigd en het drukke verkeer bij de start wordt goed vermeden. Echt een goed besluit geweest. Maar goed, ondanks de mindere opkomst heb ik er zin in.

Foto genomen door Bert Geelmuiden

Het wordt mijn eerste loop met het officiƫle Running2000 T-shirt aan. Reclame moet je tenslotte maken voor je club. Wel nog met een thermohemd eronder want ik ben een koukleum.

Foto genomen door Bert Geelmuiden

Ik had totaal geen idee wat mij te wachten stond qua tijden. We zitten in de winterperiode meer in de opbouwfase en de snellere tijden moeten dus (hopelijk) later komen. De eerste kilometers na de start gingen best aardig, maar kwam er helaas toch gauw achter dat het zeker geen toptijd zou worden. Ondanks de tegenvallende tussentijden was het podium echter wel snel bepaald. Dit eigenlijk al na twee kilometer lopen. Wel jammer, want je hoopt toch op wat meer medestanders waarmee je gezamelijk lekker kan oplopen en elkaar kan oppeppen voor een mooie tijd. Na kilometer twee liepen de nr’s 1-5 zo’n beetje alleen en liep ik op een gedegen derde plek, wat ook tot aan de eindstreep niet meer is veranderd. Enigszins saai natuurlijk, maar gelukkig kreeg ik tijdens het lopen zo af en toe de aanmoedigingen van Bert Geelmuiden van AV Triathlon Amersfoort en zorgde hij voor wat mooie plaatjes tijdens de loop.

Ondanks de tegenvallende tijd op de eerste tien kilometer van het jaar was er toch een blij gevoel. Voor het eerst, met het onder mijn trainingsjas verscholen, het zwartgroene shirt van Running2000 op het podium staan.

9 maart 2008

LokoLoop - Zeewolde Bosloopcompetitie

Deze winterperiode heb ik meegedaan aan een serie boslopen die werden georganiseerd door de Triathlon Vereniging Zeewold. Een serie van 6 boslopen waarbij de 4 snelste tijden worden meegerekend voor het eindresultaat. En het eindresultaat is goed geworden. 1e Plaats in categorie 40+ op de 5km afstand. Ik hou eigenlijk niet zo van boslopen, maar deze bosloop was gedeeltelijk over verharde wegen en gedeeltelijk over bospaden. Bospaden met scherpe bochten en soms glibberige stukken. Niet het parcours waar ik echt goed uit de voeten kan. Maar toch was het leuk om mee te doen. Ik heb veel strijd geleverd met een 18 jarige, die echter wel steeds iets sneller was. Helaas in eigen leefdtijdsklasse weinig strijd. Hoop dus dat volgend jaar de Loko loop wat beroemder in de regio wordt zodat er wat meer strijd geleverd gaat worden.
In ieder geval vandaag met een envelopje en beker naar huis.

20 januari 2008

Running 2000

De kogel is door de kerk. Ik heb mij vorige week aangesloten bij Running2000. Dit is een nieuw opgerichte hardloopgroep onder leiding van Henk Mentink die ook in de regio Loopgroep2000 runt. Henk was vroeger het training maatje van Gerard Nijboer en heeft hele mooie looptijden staan.
Ik heb mij aangesloten omdat ik nu bijna 6 jaar aan het hardlopen ben en altijd in mijn eentje zonder een fatsoenlijk schema aan het trainen ben. Vorig jaar ben ik weer beter op de 10 km gaan lopen en ik wil dit jaar op mijn leeftijd van 46 toch proberen of de hardlopen tijden nog verder naar beneden kunnen. Volgens Henk moet het kunnen en dus gaan we er voor. Ik ben dus van plan om mij echt fanathiek op het hardlopen te storten en zelfs mijn andere lievelings sport tennis op een lager pitje te zetten.

Afgelopen woensdag heb ik mijn eerste training gehad. Een interval training. Interval deed ik nooit zo vaak. Nu gelijk lekker aan de bak en gedaan wat ik moest doen. 6x 1000m intervals. Dit ging heerlijk en echt gedaan wat moest worden gedaan.

Dit weekend heb ik mijn schema van Henk gekregen en dat gaan we eens lekker volgen. Bedoeling is minimaal 4x per week trainen. Volgens schema trainen is dus nieuw voor mij en heb er best nog wel wat vragen over, maar die zullen in de komende week vast allen beantwoord gaan worden.