4 november 2008

Arkervaartloop 20008

Arkervaartloop Oktober 2008

De weergoden waren AVNijkerk goed gezind. Een nieuw door hun georganiseerde loop met voor hun hoge verwachtingen. De 1e Arkervaartloop met start vanuit het centrum van Nijkerk en een rondje door onze mooie polder, waarvan een groot gedeelte langs de Arkervaart.
Een wedstrijd net de dag voor de 1e Flevonice loop. Georganiseerd door de eigen club. Tja, dan wordt het natuurlijk moeilijk. Wat gaat je lopen. Maar als trouw Nijkerks burger en met mij nog een aantal Loopgroep/Running 2000 leden werd toch gekozen voor het Nijkerkse prestatie en westrijd festijn. En gezellig was het in het centrum van Nijkerk. Veel bekende loopsters en lopers uit Nijkerk en omgeving die hun krachten gingen meten op het Arkervaartrondje van 10km.
Een rondje dat netjes door de KNAU was afgezet en volgens de organisater op de mm naukeurig was. Men wilde natuurlijk niet onder doen voor het alom bekende Nijkerkse loopfestijn, de Koude Polder loop. Na een mooie speach en startschot van "ereburger" en sponsor Gerard vd Tweel zette het deelnemersveld het op een lopen. Allen genietend van het mooie weer en de schone natuur van de Arkervaartpolder. Allen genietend van een mooie aankomst in de mooie binnenstad van Nijkerk en onder applaus van het Nijkerkse publiek. De een weer wat sneller dan de ander. Veel lopers en loopsters uit Amersfoort op het ereschavot. Daarnaast wat AVNijkerk leden, maar ook Running2000 heeft laten zien dat ook met hun niet te spotten valt. Dit met een mooie 3e plaats in de catagorie 40+.

Geen opmerkingen: