4 november 2008

Wolderwijdloop 2008

Wolderwijdloop September 2008


Altijd leuk om iets over het weer te zeggen als er gelopen moet worden. Het weer tijdens de Wolderwijdloop was gewoonweg fantastisch. Niet te warm, geen wind en een lekker brandend zonnetje. Zelfs de vliegen hadden het naar hun zin zo langs de waterkant.
Het mooie weer trok weer vele Loopgroep 2000 en Running 2000 leden en natuurlijk vele andere lopers naar deze altijd gezellige loop. Tijdens het warmlopen kom je steeds meer bekenden tegen. Even wat kletsen en natuurlijk de verwachtingen aftasten. De loop werd dit keer niet door speaker Jan opgeluisterd, maar door de bekende trainer Titus Mulder. Titus stak zijn talent op dit gebied dan ook niet onder stoelen en banken en sprak er lekker op los. Vele lopers werden geinterviewed door hem. Bekende lopers zoals Melanie Spruit, Gert-Jan Tichelaar, Randy Hendriks. Allen werden aan een praatje onderworpen.
Op de foto Melanie Spruyt, Titus Mulder, Henk Mentink en hond Chester (bron De Stentor)
Na het startschot zette de 50+ veteraan Gert-Jan Tichelaar het gelijk op een lopen en bewees niet onder te doen voor de jongere deelnemers onder ons. Dit gevolgd door de thans ervaren triathleet Randy Hendriks die de 5km gebruikte om zich op te warmen voor de 10km loop. Beide heren gevolgd door een groepje van 5 man die aardig aan elkaar opgewassen waren. Eigenlijk 4 man en een vrouw, want Melanie liep weer als een gazelle en liet het groepje dat bestond uit Jeroen de Man, Erik Driesen, Rik Wolswinkel en ondergetekende gelijk merken dat met haar niet te spotten valt.
Na het 2 km punt begon het echte vliegen happen voor iedereen. Zoals al geschreven hadden de vliegjes het naar hun zin langs het parcours en zetten zich heerlijk vast aan neus, mond en hals. In een vlot tempo ging het richting het keerpunt. Een keerpunt kost altijd wat tijd, maar het is toch leuk om je medelopers en directe tegenstanders te ontmoeten en je positie te bepalen. Gert-Jan en Randy hadden de uitslag al bepaald, dat was wel duidelijk. Melanie op kop bij de dames. Harry op kop bij de 40+. Jeroen de Man vechtend voor een 3e of 4e plek bij de senioren. John de Vries al strijdend met Jan Koelewijn op weg naar een goede eindtijd. Er werd ook nog steeds flink gestreden door het eerder genoemde 5 koppige groepje, maar niet ver na het keerpunt wisten Erik en Rik zich toch naar voren te snellen en bleef een 3 koppig groepje over dat stevig werden aangemoedigd door Ilonka vd Hengel op de fiets.
Ilonka trok natuurlijk partij voor haar teamgenoot Melanie, maar haaraanmoedigingen gaven mij toch ook wat extra vleugels om wat seconden bij Melanie weg te lopen. Ook moest dit gebeuren om Jeroen de Man achter te laten. Die jongen kan zonder al te veel training behoorlijk goed lopen, maar heeft toch soms wat een te grote mond in de auto en mag absoluut niet gaan winnen van een 47 jarige veteraan. De laatste km ging dus in snelle vaart richting de finishlijn waar Titus, Henk, Alie en de MMM'ers de vermoeide lopers weer stonden op te wachten. Vele lopers vanwege het mooie weer met hele mooie tijden. Veel enthousiasme dus.
Ook veel enthousiasme tijdens de prijsuitreiking. Onder luid applaus werden de bloemen, bonnen en hesjes weer aan de winnende deelnemers uitgereikt en kon er vervolgens plaats gemaakt gaan worden voor de start van de 10km run. Al met al weer een zeer geslaagde 5km loop van Loopgroep2000.

Geen opmerkingen: