9 maart 2010

Amersfoort Baancompetitie 2010

Eindelijk weer eens aktie na een mooie koude winter, waar soms het schaatsplezier hoog boven het hardloop plezier stond. Ligt er ijs, dan wordt er geschaatst. Het lopen stond op een iets lager pitje. Niet alleen door het schaatsen, maar ook door de hoge werkdruk en de Mexicaanse griep. Tja,.... 16 jaar niet ziek zijn en dan worden geveld door de Mexicaanse. Flink uit de running en dan weer terugkomen. Ook nog een knieklachtje krijgen en een goede wintertraining met veel duurloop gaat in rook op.
Dit jaar 2 keer een 5km loop/wedstrijd gedaan waar de tijden voor mijn doen niet echt veelbelovend waren.

Maar.... vandaag de 1e manche van de baancompetitie. Een competitie op het mooie complex van AVtriathon/Altis. Een competitie georganiseerd door twee oude hardloop prominenten Gerard Smink en Bert Geelmuijden. In de komende 3 maanden 2 keer een 5km lopen en dan nog de kortere afstanden 3km, 1500m en 800m. Een leuk evenement in de avonduren en dit jaar mocht Running2000 ook van de partij zijn. Dus niet alleen ik op de baan (ik mocht vorig jaar onder een "valse" clubnaam al meedoen) maar ook good old Randy Henriks en John de Vries.
Ik had voor mijzelf een tijd onder de 19min op het schema staan. een hoge 18-er. Toch stiekem wat ronde tijden op de hand geschreven om een 18.30 te lopen. Alhoewel flink getafeld ging het lopen heerlijk. De 400m tijden zouden 1.29-tigers moeten zijn maar zat toch vaak er net onder. Je praat dan wel over 1.28 en 1.27. Maar elke seconde is er een. Liep lang in een grote groep en kon tempo net bijhouden met de oude benen. Helaas liep de groep de laatste 3 ronden net bij mij weg, maar ik bleef de strakke rondetijden houden en kwam zo onder de goede aanmoedigingen van Randy en de VRT boys met een tijd van 18.20 over de streep. Weer een mooie lage 18 en dus best tevreden. Een goed gevoel dat ik toch niet aan het inkakken ben. Ondanks de vele mindere training kilometers. Dus er is weer hoop en vertrouwen in een nog lagere 18 en natuurlijk liefts een 17 als eerste 2 getallen.
Maar we zullen het zien. Geen knieklachten meer sinds de laatste 3 lopen, dus langzaam het aantal kilometers per week weer omhoog en weer wat meer inhoud kweken.
Nu nog een lekker zonnetje, warmer weer, korte broek, etc en het komt wel weer goed.
Het vertrouwen is er weer.

Naast Loopgroep2000 trainer, sportfotograaf, uitslagenverwerker, jeugdbegeleider, blijf ik ook nog maar een tijdje Loopgroep2000 en Running2000 hardloop atleet.

Zondag de laatste Lokoloopcompetitie dag en daar in ieder geval weer op het treedje.
Maar daarover later meer.

Veel loopplezier die dit blogbericht mocht lezen.

Geen opmerkingen: