20 december 2009

Jaarafsluiting 2009

Zaterdag 19 december. De dag van de jaarafsluiting. Dit jaar een bijzondere jaarafsluiting. De hele happening zou buiten plaatsvinden. Normaal gesproken niet zo erg, maar we zitten in hartje winter. Dikke minus graden en een mooi pak sneeuw. In de BMW met winterbanden op weg naar Nunspeet. Heerlijk in een warme auto. Aan lopen moest ik nog niet denken. -9 Graden gaf de thermometer aan. De jaarafsluiting wordt altijd gestart met een gezamenlijke duurloop van een uur of soms wat meer. Maar dit jaar half uurtje heen en dan weer terug. Door het mooie besneeuwde bos richting Vierhouten. Wel een beetje vroeg op de parkeerplaats van vv Nunspeet. Maar zodoende wel weer even de helpende hand bieden met het klaarzetten van de spullen. De tafeltjes, bokalen en het opstoken van de vuurkorf.


Langzaam stroomden de vele Loopgroep2000 leden de parkeerplaats op. Velen met dikke mutsen en handschoenen. Sommigen met stokken maar zonder ski's. Een enkele zelfs met korte broek. Na een voor ons zeer ongewone warming-up, waarbij zelfs de polonaise niet werd geschuwd ging de stoet lopers op weg voor een duurloop van een uur. Half uurtje heen en half uurtje terug. Een duurloop door het sprookjesachtige Zandenplasbos. Het bos van de beroemde Zandenplasloop. Toen nog regenachtig, maar nu een prachtig sneeuw decor.
Allen gezellig babbelend werden de kilometers afgelegd en ondanks de koude was het een heerlijke duurloop.
Terugkomende op de parkeerplaats werd er genoten van een knapperend vuur en was de rijdende kraam van Jan Rorije een warme verwelkoming. Koffie, thee en erwtensoep deden de lichamen goed.


Al was het lichaam nog niet voldoende gewarmd, dan was het wel het mooie gezang van Henk die onzer lichamen nog meer deed verwarmen. Een prachtige ode, op de melodie van Ramses Shaffy, om alvast het jaar 2010 in te luiden.

Na dit muzikaal genot was het moment van de vrijwilliger van het jaar. De club heeft misschien een iets te kort aan trainers, maar aan vrijwilligers voor allerlei andere zaken waar een club niet zonder kan is geen gebrek. Altijd dus veel waardering voor de vrijwilliger, maar ook dit jaar weer eentje net iets extra in het zonnetje gezet.
En..... terwijl ik druk aan het plaatjes schieten was hoorde ik Henk mijn naam noemen. Harry is de vrijwilliger wan het jaar. En zodoende mocht ik verrast, maar ook vereerd, de Wisselduim en de bloemen in ontvangst nemen. Natuurlijk ook belovende dat ik mij ook weer in 2010 zal inzetten voor onze mooie club.

Als opvolging van dit eerbetoon het eerbetoon aan de vele leden die hadden gestreden om het clubkampioenschap. De nummers 1 tot 10 in de verschillende leefdtijdsklasses.
Altijd een leuke happening om mee te maken. Helaas dit jaar wat minder lopers om de prijzen in ontvangst te nemen vanwege het hardloopfestijn in Dronten. Maar ondanks dat was de sfeer er niet minder om en werden de bekers met vol enthousiasme van Alie en Henk aan de gelukkigen uitgedeeld.


Voor de tweede keer mocht ik bloemen in ontvangst nemen. Een mooie eerste plaats bij de heren 40+. De grote wisselbeker mag nog een jaartje in huize van't Veld overnachten.
Na afloop van dit bekerfestijn nog het ene gezellige onderonsje na het andere om vervolgens toch wel verkleumd afscheid te nemen van de gezellige jaarafsluiting.

Een mooi loopjaar is weer bijna ten einde. Geen wedstrijden meer. Een jaar met hele mooie momenten en soms een kleine teleurstelling omdat het niet liep zoals het had moeten lopen. Mooie woordspeling. Maar natuurlijk wel weer een jaar met veel plezier in de hardloopsport en plezier deel uit te maken van Loopgroep en Running 2000. Op naar 2010. Het laatste jaar in de 40+ klasse.

Als afsluiting een ieder mooie, gezellige, liefdevolle kerstdagen toegewenst. Een mooi uiteinde en een gezond en sportief 2010.

13 december 2009

Zeewolde - Lokoloop -13 december 2009

Na de Koude Polderloop de koude Lokoloop. De winterloop in de andere polder. Wel koud, maar gelukkig geen wind meer. Echt lekker loopweertje, maar wel met rode muts en paarse handschoenen. Helaas niet zo'n mooi sterk deelnemersveld als gisteren bij de Polderloop, maar toch met een enkele Running2000 topper zoals Nick Hoogendoorn en Koen Henkes. Nick die vandaag eindelijk eens de strijd aan kon gaan tegen Rob Stuber. Rob die tot nu toe, in de afgelopen jaren, altijd als eerste over de 5km meet was gegaan. Ondanks het mooie weer toch wel een erg klein deelnemersveld. Na de start van de 5km gingen Rob en Nick er gelijk op topsnelheid vandoor. Zelf kon ik op gepaste afstand en op een 3e plaats volgen. Weinig tegenstand vandaag, maar kon gelukkig de snelheid er aardig inhouden. Dit ondanks de nog ietwat poeperige benen van de 10km van gisteren.
Eigenlijk moet je de dag erna een herstelloop doen, maar eigenwijs dat ik ben doe ik toch weer mee aan de Lokoloop. The always be there running man, zou Randy zeggen.
Km 3 en 4 zijn zoals gewoonlijk in deze Lokoloop competitie de langzaamste km's. Vaak glibberige bochten door het bos en moeilijk oaar de snelheid te houden.
De laatste km over de dijk terug naar het finishdoek. Als 3e over de streep. Achter Nick en Rob. Nick die met een halve minuut afstand Rob achter zich had gelaten.
Running 2000 heeft zijn visitekaartje weer mooie achter gelaten. 1-1-1.
Nick 1e op de5km bij junioren
Harry 1e op de 5km bij de 40+
Koen 1e op de 10km bij de senioren.

Tot de volgende Lokoloop

12 december 2009

Nijkerk - Koude Polderloop - 12 december 2009

Het is bijna negen uur in de avond en de lange hardloopwedstrijd in het mooie Nijkerk zit erop. Lange hardloopwedstrijd? Vergeleken met het after running work is het rondje 10km eigenlijk een peulenschilletje. Na de loop met de inschrijvingen en de uitslagen onder de arm naar huis. Computer weer aan en het grote typewerk kan beginnen. De uitslagen verwerking. De clubkampioenschappen verwerking. Foto's op de website plaatsen. Altijd natuurlijk weer een mooie uitdaging om een PR te halen met de uitslagen verwerking. Hoe sneller op het web hoe mooier. Maar helaas niet altijd haalbaar. Er sluipen wel eens foutjes in de uitslagen lijst. Lopers die bijvoorbeeld voor een 2e maal over de streep gaan maken het mij/ons wel eens moeilijk. Dan wordt het wel eens puzzelen. Gebeurd eigenlijk altijd bij de 10km en nooit bij de 5. Maar goed, ze staan er weer op en er mag natuurlijk altijd gemailed worden als er toch nog ergens een vraagje is of een foutje in het geheel is geslopen.
De clubkampioenschappen waren spannend. Maar ze zijn verstuurd naar Henk voor controle. Dan op het web en blijde gezichten op 19e december op het grote Loopgroep2000 galafeest.

Maar goed, nu maar naar het echte werk. De koude polderloop. De loop die zijn naam altijd eer aandoet. 2 Weken geleden wist Henk Mentink al te vertellen dat het vrij koud zou worden, dat het droog zou zijn en weinig wind. Onze trainer die dus ook weerprofeet genoemd mag worden had het bijna goed. Ja, bijna. Het was koud. Het was droog. Maar het voorspelde briesje was een behoorlijke wind. Voor mijn lichtelijke postuur eigenlijk meer een storm. In ieder geval op de dijk. Wat heb ik toch een hekel aan wind.

De Koude Polderloop die qua deelnemersveld ook weer een toploop genoemd mag/mocht worden. Zeker qua uitslagen de snelste loop van Nijkerk en nabije omstreken. Een loop door de prachtige Arkeheem polder. Op naar het gemaal en weer terug. Genieten van de natuur en het randmeer. Een mooie en goed georganiseerde loop door Loopgroep2000. Als lid van Loopgroep/Running 2000 mag ik misschien iets bevooroordeeld zijn, maar zou ik geen lid zijn zou ik er precies hetzelfde over denken.
En ik ben tevens niet de enige die er zo over denkt. Ook veel positieve reacties van medelopers. Medelopers uit de verre omstreek. Bekenden en onbekenden.


Na een vlotte start waarbij ik de eerste 2 km mijn goede vriend en rivaal Hans Rawee achter mij wist begon helaas het zware werk. Ik kwam tegen de wind in en meteen namen Hans en Jan Reichardt afstand. Helaas niet bij machte om goed tegen de wind op te beuken. Gelukkig brachten mijn Running2000 colleage Randy Hendriks en Eelco Goud uitkomst en kon ik mij zo'n 1.5km aansluiten en zodoende weer een snelle km tijd neerzetten. Geen tegenwind de tijden die ik moest lopen. Tegen de wind in behoorlijk verval. Zeker de 6e km over de dijk. Op de dijk verloor ik Randy en Eelco en was ik de overige km's op mijzelf aangewezen. Na de dijk afgelopen te zijn was Fujin, mij weer beter gezind en liep ik weer de lekkere lage 3.45 per km's. Niet snel genoeg om Hans nog in te halen, maar het liep weer lekker. Wel kreeg ik in de laatste km nog het gehijg van een andere 40+ veteraan in mijn nek, die mij ook nog eens even van mijn ooh zo vertrouwde 4e plek afliep. Maar ja, altijd 4e is ook niet leuk. Dus dit keer maar eens op het nr 5 treedtje.

Na afloop de traditionele,gezellige Rakhorst prijsuitreiking. De koffiemachines, strijkijzers, etc vlogen weer over de toonbank en werden vele aanstaande paartjes weer gelukkig gemaakt met een stukje uitzet. Een prachtige afsluiting van de serie herfstlopen van Loopgroep2000. Blijde gezichten, leuke lopen, gezelligheid, goed georganiseerd. Loopgroep2000..... Bedankt voor al dit moois.