25 oktober 2009

Wolfskamerloop - Huizen - 25 oktober 2009

Gelukkig een uurtje lange slapen. Rust die ik toch wel nodig had om vandaag eens te proberen een mooie tijd neer te zetten op de 10km van de Wolfskamerloop. Best wel een zware week geweest. Veel tijd besteedt aan 2 lastige klanten in Dresden en Londonderry.
Daarnaast iedere dag nog veel laswerk moeten doen tot in de late uurtjes. Maar wel alles met afsluiting van het plaatsen, op de zaterdag, van 1 van mijn mooiste hekwerken die ik gemaakt heb. Om het lichaam niet te veel af te matten de klant het beton maar laten malen zodat ik mijn tedere rugje niet te veel hoefde te belasten. Zo... een beetje reclame is weer gemaakt dus weer terug naar het hardlopen. Na een goede en broodnodige nachtrust dus op naar Huizen. De Wolfskamerloop is een wedstrijdloop over 10km. Niet de meest makkelijke. Voor mij valt hij onder de middelzware crossen. Niet mijn geliefde hobby, maar ik moet wel meedoen met deze loop omdat deze wedstrijd ook het 10km clubkampioenschap van Veteranen Nederland is. En ik heb mijn titel bij de 45+ veteranen te verdedigen. Dus ik was ook echt van plan om daar flink voor te gaan. Vandaag ook de eerste wedstrijd op de Luna Racers. Na een gedegen inloop periode van 1 week waren ze aan de beurt om mij behulpzaam te zijn met een mooie eindtijd. De mooie lichtgroene schoentjes passen prachtig bij mijn mooie Running2000 kledij. Een plaatje om te zien.
Bij het inlopen kwam ik de vader van Nick Hoogedoorn tegen. Nick was bezig met de 5km. Vader vertelde mij dat hij op idee was gekomen om Nick naar Huizen te nemen. Nick mag natuurlijk trots zijn op zo'n vader die hem zo goed ondersteund. Snelle Nick kwam 9 seconden achter de nr 1 over de streep. Weer een prima prestatie van deze jeugdige Running2000 atleet.
Ik kwam nog meer Running2000 lopers tegen. Waaronder natuurlijk Randy Hendriks. Hij noemt mij de "always be there" loper, maar dat kunnen we natuurlijk ook van hem zeggen. Eigenlijk zou ik wat minder wedstrijden moeten lopen om zodoende op bepaalde wedstrijden wat beter te kunnen pieken. Maar wedstrijdjes zijn leuk en een keuze is dan ook moeilijk.
Dus gewoon weer vooraan bij de startstreep en weggeschoten voor de voor mij 2 geliefde 5km rondes. Maar dit jaar plotseling een ander parcours. Na km 1 gingen we niet rechtdoor, maar rechtsaf. Een nieuw pad in met toch wel wat mulligheid. Mullig zand waar ik echt niet van hou. Mulligheid kost tijd. Maar je wordt er wel sterk van zou Henk zeggen. Boven verwachting gingen de eerste km's goed. In 18.32 ging ik het keerpunt om. Maar het lichaam voelde al wel dat ik iets te veel gegeven had. De 6e km ging tegen de wind in langzamer dan ik zou moeten. Ik kon mij helaas ook niet verschuilen achter een groepje lopers. Tezamen met nog een loper liep ik vrij alleen. Na km 6 weer het bos in. De ronde tijden bleven helaas wat steken en mijn eindtijd ging toch weer richting de 38min. Ondanks vermoeide benen bleef ik knokken voor een hoge 37tiger. Maar helaas het mocht net niet lukken. Als prachtige 13e loper kwam ik over de streep in 38.12. Voor de Wolfskamerloop een keurige tijd. Toch sneller als 2007 en 2008. Mij de vraag achterlatende of dit nu door het goede trainen is gekomen of door de nieuwe Luna's?


Bij de streep opgewacht door Randy. Randy die bij de streep altijd even moet vragen of we gelijk gaan uitlopen. Dat uitlopen heb ik maar even laten zitten.

Zittend op een tafel zaten Randy en ik in spanning of we nog meer Running2000 lopers op het podium zouden zien. Randy hoopte van zijn eeuwige 3e plek af te zijn en ik van mijn eeuwige 4e plek. In ieder geval is deze plek net als in 2008 ook dit jaar weer mijn favoriete plaats. Randy mocht weer een dikke envelop in ontvangst nemen. Maar ik? Ik mocht weer genieten van een prachtige 4e plek. Voor het derde jaar op rij. Men kan in ieder geval niet zeggen dat ik niet standvastig ben.

Vandaag Woensdag 28 oktober kwam het heugelijke bericht binnen dat ik voor de 3e achtereenvolgende keer clubkampioen in de klasse 45-50 van Veteranen Nederland (avVN) ben geworden. Een heugelijke mededeling. "Een prachtige wisselbeker mag op de kast blijven staan."

Blogger is een mooie weblog, maar slecht in de mogelijkheid reacties te geven:
Wil je eens een reactie geven: Zie mijn andere weblog. http://harryvantveld.web-log.nl/

17 oktober 2009

Herfstloop - Lelystad - 17 oktober 2009

-


Vandaag weer vroeg op pad naar Lelystad. Niet extra vroeg om warm te lopen, maar tegenwoordig wat eerder op pad om met WegWed aan de slag te gaan. Met WegWed worden de deelnemers gegevens verwerkt om vervolgens de uitslagen op www.uitslagen.nl te zetten.
Bij het oprijden van de parkeerplaats was niets te zien van van de aloude bekende startplaats. Even had ik de gedachten of ik wel goed zat, maar nee de start was door een groot straat renovatie project verplaats. Mede door de wegopbrekingen dus ook een ietwat ander parcours. Naar mijn mening een leuker parcours en ook sneller. Ook al zit er een keerpunt in het parcours.
Ook prachtig herfstweer vandaag. Gelukkig niet het slechte weer van de dag daarvoor. Lief zonnetje, niet al te veel wind en net niet te koud. Een mooie dag om de wat mindere tijd van de Arkervaartloop te vergeten. Had echt zin om weer een mooie lage 37tiger te lopen. Gewoon een lage om mezelf te tonen dat de beentjes nog niet oud worden.
Vandaag de wedstrijd op oude vertrouwde Nike Pegasus. De nieuwe Nike Luna Racers durfde ik nog niet aan. Gisteren aangeschaft bij Melletje van Run2Day. Eerst even inlopen die schoentjes zei ze. Maar misschien is ze ook wel bang dat ik met die dingen gewoon te snel ga. Ach we zullen het de volgende keer zien, want dan moeten ze toch echt aan de voeten zitten.

Na de vingers warmgeklopt te hebben op het toetsenbord was het tijd voor het inlopen.
Vele bekende gezichten natuurlijk weer. Altijd gezellig die lopen van Loopgroep2000.
Mijn grote concurrent Hans Rawee vertelde me doodleuk dat hij de 5km ging lopen. Weer een mooie kans voorbij om hem te verslaan. Na de 5km prijs uitreiking bewonderd te hebben was het voor ons de beurt om 2x de 5km ronden door het "herftsbos" te gaan voltooien.


En vanaf de start ging het lekker. Een snelle eerste km van 3.27 deed mij wel besluiten om gelijk iets rustiger aan te doen om me niet over de kop te lopen.
Wat vorige week na de 2e km mis ging, ging gelukkig nu wel goed en kon ik netjes onder de 3.45 per kilometer blijven. De vlakke stukken iets sneller dan de klemmetjes de brug op. Maar het ging lekker en een lage 37 was niet meer te missen. Het groepje van 3 waar ik inzat in de laatste kilometers trok lekker door, maar ik moest helaas in de laatste kilometer toch net wat prijs geven. Net iets prijs geven op de andere veteraan, waarvan ik tot aan de meet niet wist dat hij veteraan was.


Met een zeer tevreden tijd van 37.15 mocht ik onder luide aanmoedigingen van o.a. de VRT boys op het 2e schavotje plaatsnemen.
Het was weer eens een heerlijke loopdag en met deze mooie tijd weer vol goede moed voor de wedstrijd van aankomende zondag. De wolfskamerloop in Huizen. Een wedstrijd over 10km die tevens het clubkampioenschap van Veteranen Nederland is. Wel een loop waar ik nog nooit onder de 38min heb kunnen eindigen. We zullen het zien.

11 oktober 2009

Lokoloop - Zeewolde - 11 oktober 2009

Ook dit jaar weer ingeschreven voor de Lokoloop in Zeewolde. Een loopcompetitie over 6 wedstrijden waarbij de 4 beste resultaten gelden. Een aardige loop door het Zeewolderse bos. Glibberig in de winter en nat in de herfst. Maar wel een leuke competitie om een beetje het wedstrijd ritme te behouden.

Maar.......

Velen denken dat alles opzij gezet wordt voor de hardloopsport. Echter..... de vandaag geplande Lokoloop werd totaal vergeten door een spontaan bezoek (tezamen met mijn broer) aan mijn geliefde ouders.

Arkervaartloop - Nijkerk - 10 oktober 2009

De eerste thuiswedstrijd van het jaar. In het mooie Niekark. Gezelligheid alom op het plein. Op de thuisbasis natuurlijk vele bekende Nijkerkers. Lopers en toeschouwers. Ook natuurlijk niet Nijkerkers waren naar de 2e Arkervaartloop gekomen, waaronder de snelle lopers van VRT en snelle Randy van Running2000. Het weer was prima loopweer, misschien iets te veel wind, maar die kreeg je op het 5km keerpunt in de rug.
Toch weer even geleden dat ik een 10km wedstrijd had gedaan. De twee afgelopen 5km wedstrijden gingen prima en dus ik had goed hoop op een mooie tijd in eigen woonplaats.


Na een keurig startschot van onze burgervader, die ook best eens mee zou kunnen doen, want hij krijgt al een aardig buikje, gingen we op weg. Ik sloot mij aan bij VRT'er Hans Rawee en de buurman op de hoek Bert van Driessen. Km's 1 en 2 in een keurige 3.35. Niet te snel van start en lekker op dreef. Km 3 gaf echter tot mijn grote verbazing en zorg een 3.50 aan. Niet helemaal wat we wilden, maar de tijd werd toch neergezet. Ook Hans en Bert liepen iets bij mij weg en ik kwam alleen te lopen.
Helaas kwamen de snelle km tijden ook niet meer terug. Ze bleven steeds in de 3.50 of wat hoger. Ondanks deze tijden bleef ik niet ver achter Hans en had hoop weer aan te kunnen sluiten. Vanuit de polder kwamen we weer in het industrie terrein. Het minst mooie stuk van de Arkervaartloop. Dat stuk moesten ze er maar even uitknippen. Zeker de achteruitrijdende asfaltvrachtauto die mij bijna verpletterde. Na dit saaie stuk, gelukkig weer langs de mooie Arkervaart voor de laatste km. Een km die mij bijna het idee gaf een bekende Nijkerker te zijn. Van alle kanten werd mijn naam geroepen en kreeg ik de aanmoedigingen om noch wat te versnellen. Hans was mij helaas ook dit keer weer te snel af en met een wat minderde tijd dan gehoopt ging ik over de streep. Ondanks de tijd van 38.22 kijk ik terug naar een bijzonder leuk en gezellig festijn in eigen dorp.

4 oktober 2009

FlevOniceRun - Biddinghuizen - 4 oktober 2009

Na een nacht met veel wind en heftige regen scheen op de zondagmorgen van de FlevOniceRun het zonnetje op het mooie diepzwarte asphalt van FlevOnice. De zon liet ons dus gelukkig weer niet in de steek. Helaas de wind wel en blies er dus nog heerlijk op los. Het was de dag van de 2e FlevOniceRun. Een hardloopwedstrijd over verschillende afstanden op het complex waar in wintertijden heerlijk geschaatst kan worden. Maar vandaag dus niet op de schaats, maar op de hardloopschoen over het 5km slingerende asfaltparcours. Gezien het aantal deelnemers en ook de aanloop van de snelle lopers uit de regio is de door Loopgroep2000 georganiseerde wedstrijd een geliefde loop aan het worden. Misschien wat weinig toeschouwers op het parcours, maar rondom het club gebouw gezelligheid alom.
Na de 1500 meterloop voor de jeugd was het de beurt voor een gezamelijke start van de 5, de 10 en de 15km lopers. Onder deze lopers natuurlijk de regionale toppers. Ilse Pol en Nick Hoogedoorn op de 5km. Nick die vandaag uiterst zijn best zou moeten gaan doen om de winnaar van vorig jaar, Gregorio Nijboer voor te blijven.
Bij de 10km behoorde Jan Scheenstra uit Zuidveen toch wel echt bij de topfavorieten.
Over de afstand van 15km zou er vast weer een mooie strijd losbarsten tussen de Running2000 toppers Koen Henkes en Randy Hendriks. Randy die weer na zijn zware Almeerse triathlon op weg is naar zijn alom goede prestaties op de loopafstanden.

Na het aftelschot en onder het prachtige gepraat van speaker Jan de Bekker zette de loopmassa zich in beweging. De ene km tegen de wind en de volgende km weer met wind in de rug. Het parcours van Flevonice slingert over 5km alle kanten op en kom je dus van alle kanten de wind tegen. Soms in het voordeel en soms in het nadeel.
Een mooie strijd ontketende zich tussen de lopers in de verschillende disciplines. Niet alleen tussen de senioren maar ook tussen de veteranen van diverse leefdtijsklassen.

Ikzelf ging vandaag voor de 5km. Had het eerst op een lange afstand gezet, maar de sterke wind deed mij besluiten om voor de 5km te gaan. Eigenlijk ook met de gedachten om toch nog een keer te proberen om onder de 18min te belanden. Echter met zoveel wind zou het toch wel weer moeilijk worden. En inderdaad, na een snelle eerste km met wind in de rug kwam ik bij km 3 en 4 weer moeizame km's tegen waarin de wind nu niet in de rug blies, maar meer in de buik. Een hoge 17ner zat er niet meer in. Maar niet getreurd, het ging lekker en ik zag eigenlijk ook geen 40+ veteraan op deze korte afstand voor mij.
Voor in het veld liet Ilse Pol zien dat ze niet voor niets bij de Nederlandse toppers behoort en liet haar rug zien aan het mannenveld. Achter haar streden Gregorio Nijboer en Nick Hoogendoorn om plaats 1 en 2 bij de senioren.
De laatste km kwam gelukkig weer meer de wind in de rug en zette ik het op een lopen om een lage 18er neer te zetten. Met 1 kleine bocht teveel belandde ik op een mooie 16.14 en ook op het hoogste veteranen schavot.

Vandaag niet alleen prijzen voor de winnaars onder de vele catagorieën, maar ook leuke prijzen te winnen in de grote startnummer loterij. Niet alleen mooie cadeaubonnen van FlevOnice gingen naar de gelukkige winnaars, maar ook één van de deelnemers mocht zich gelukkig prijzen met een bon voor een paar mooie loopschoenen.
En ook zo mag eenieder weer terugkijken op een welgeslaagd evenement georganiseerd door Loopgroep2000. De loopgroep waar gezelligheid hoog in het vaandel staat en waar de km’s echte km’s zijn.

Na de loop nog niet naar huis, maar met Alie achter de computer om de vele uitslagen op tijd op het web te krijgen.