30 april 2009

Stadsloop Hattem 30 april 2009

Het had in Hattem een ware happening moeten worden. Niet door toedoen van organisator Loopgroep2000, maar door toedoen van een onverlaat, die onze mooie zonnige Koninginnedag flink in de war stuurde, was het een toch wat sobere Stadsloop. Natuurlijk getwijfeld of ik wel zou gaan, maar toch de knoop doorgehakt om deel te nemen. Weinig deelnemers maar in dit kleine deelnemersveld wel een aantal toppers.
Lopen ging niet optimaal. Misschien nog wat nawerking van de zware verkoudheid? Of ik word gewoon oud. Sinds gisteren 48 jaar. We zullen het zien in de komende maanden. Eindresultaat een 6e plaats , met een eindtijd van 37.55. Gelukkig wel weer onder de 38 min maar zeker nog werk aan de winkel om onder de 37 te gaan.


De zon gaat onder. Aan een bijzondere dag komt een eind. Geluk en verdriet liggen dicht bij elkaar.

28 april 2009

Baancompetitie Amersfoort - 28 april 2009

Vandaag, dinsdag 28 april weer de dag van de baancompetitie op het complex van AVTriathlon. Begin er al lekker thuis te raken en voor en na de wedstrijd is het gezellig vertoeven en altijd weer leuk om ervaringen uit te wisselen. Zeker met de lopers van AV Nijkerk. Vandaag weer eens een total nieuwe afstand voor mij. De 1500 meter. Nooit gelopen. Tenminste... niet in wedstrijd verband. Ik ben niet zo'n sprinter dus was benieuwd wat voor tijd ik neer kon gaan zetten. Natuurlijk had ik een te verwachtte tijd al opgegeven. Het moest volgens de berekeningen 5.05 worden. Of lager natuurlijk. Maar de 1500 is een gevaarlijke afstand. Niet te snel weggaan. En daar zijn we juist goed in. In het te snel weg gaan. Over de eerste 300m niet sneller dan 60 seconde. Dan mooi vlak lopen op 1.20
En inderdaad hoor. De eerste 300m in 53 seconde. Toch weer te snel. De volle 400m vervolgens in 1.20min. Vasthouden die rondetijd. Maar helaas toch wat verzuring in de benen en de laatse 2 ronden iets boven de 1.20min. Niet goed dus, maar wel minder dan de 5.05min. Een einduitslag waar ik dus tevreden me moest zijn. 5.03min werd het. Voor mijzelf tevreden. Voor het klassement denk ik niet helemaal. Dan had het zeker wat sneller gemoeten. Maar we hebben nu geroken aan deze korte afstand. Een volgende keer beter opbouwen en onder de 5.00min. Het ging in algemeen niet slecht dus nu hopelijk weer wat fitter na de zware verkoudheid en klaar voor de 10km Orjanjeloop in Hattem. Tenminste dat is het plan. Op de Loopgroep2000 website heeft Henk Mentink al geschreven dat ik deze mooie oranjeloop aan het overwegen ben. Nog 1 dag om te overwegen en dan gaan of niet gaan. We zullen het zien en horen.

19 april 2009

Kippenren Barneveld 18 april 2009

Vanwege een hevige verkoudheid heb ik deze loop laten "lopen"
Helaas. Ik had zo graag meegedaan.

Baancompetitie Amersfoort Vervolg

14 april was de dag van de 5km. Na het lopen van een behoorlijk goede 3km waren de verwachtingen toch wel hoog om een goede 5km te lopen. Een lage 18er als doelstelling. Helaas hadden de mooie paasdagen toch een aanslag op mijn gezondheid gepleegd. Verkoudheid dus. Ja hoor... konden we weer prima gebruiken. Met een aantal mooie wedstrijden in het zicht is er weer een aanslag gepleegd op het gestel. Maar goed, met goede moed toch aan de 5km begonnen. Prima loopweer. Weer erg gezellig op het Amersfoortse baan complex. Gestart in groep 3 kon ik de eerste rondjes het tempo lopen wat ik wilde. Helaas na een ronde of 4 begon ik toch te merken dat het niet allemaal liep zoals ik wilde. De kopgroep moest ik laten gaan en legde de resterende 8 rondjes behoorlijk in mijn uppie af. De rondetijden zo rond de 1.30 en 1.31 min. Niet snel genoeg om op de lage 18 uit te komen. Met een 18.32 toch wat teleurgesteld op weg naar huis om vervolgens de dagen daarna flink in de lappenmand te belanden en waarschijnlijk mijn eerste Barneveldse Kippenren ook te gaan missen.

5 april 2009

Baancompetitie Amersfoort

Eindelijk dit jaar aangemeld voor de baancompetitie in Amersfoort. Georganiseerd door AV Triathlon. Niet ingeschreven onder Running2000, maar onder de vlag van AV Nijkerk. Running2000 was (nog niet) uitgenodigd om aan deze regionale competitie, maar dankzij mijn goede vriend Gerard Smink, de organisator van dit mooie evenement, kon ik toch meedoen.

De baancompetitie gaat over een afstand va 800m, 1500m, 3000m en 2x 5000m. 4 Uitslagen tellen. Een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe we presteren op de kortere afstanden. Nog nooit een 800, 1500 en 3000 gedaan.

Dinsdag 31 maart was de dag van de 3000m. Heerlijk loopweer. Geen wind en net niet te koud. Dochter mee om de ronde tijden te klokken. Een leuke atmosfeer op de baan. Veel bekenden. Ook Melanie was aanwezig voor een snelle 3000m. Helaas niet in mijn startgroep anders hadden we mooi samen kunnen optrekken. 10.36 Was mijn berekende en opgegeven tijd. 1min25sec voor elk rondje. Strakke tijd voor het begin van het seizoen, maar moest toch zeker mogelijk zijn.

Op mijn 3000m debuut liep ik eigenlijk een mooie wedstrijd. Behoorlijk lang in de kopgroep en de eerste rondjes iets sneller dan de 85 seconde. Dit alles onder luide aanmoedigingen van Malanie, Gerard en een aantal bekende Nijkerks. 3 rondjes op 87 seconden. Helaas toch wat toegegeven. Maar toch... de laatste ronde met een mooie eindspurt naar een eindtijd van 10.37. Dik tevreden.

Het leuke was nog dat Melanie die in groep 4 startte precies dezelfde tijd liep als ik. Nou... eigenlijk .1 seconde sneller. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Kan haar dus nog steeds bijhouden op mijn oude leeftijd.

Over 2 weken de 5000m. Op naar een PR? Zou mooi zijn, maar twijfel of dat dat er nu al inzit. Misschien nog vroeg in het seizoen, maar we gaan ervoor.