31 maart 2009

Ekiden Zwolle

Zondag 29 maart was weer de dag van de Ekiden in Zwolle. Met een team van 6 lopers onder de zorgzame leiding van captain John Baars gingen we de Ekiden strijd aan tegen ons zelf en tegen 118 andere teams. Tegen andere teams om 15e plaats in het totaal klassement van vorig jaar te verbeteren. Tegen ons zelf om de tijd die we vorig jaar als fris Running2000 team hadden gelopen naar beneden te halen en natuurlijk om een nieuw clubrecord te zetten. Een tijd van 2hr57min 44 seconden die dus toch echt naar beneden kon volgens captain John. Hij had al wat gerekend wat het 6 koppige team dit jaar zou kunnen gaan halen. 2hr50min was haalbaar. Een team in een iets andere samenstelling als vorig jaar. Een team met 2/3 veteraan en 1/3 senior. Nog even ter herinnering. Bij een Ekiden loopt een team van 6 lopers de marathon. 3 Keer de 5km, 2 keer de 10 km en 1 keer de 7.2 km.
Gezelligheid alom op deze behoorli
jk zonnige maar wat winderige dag. Eigenlijk precies dezelfde weersomstandigheden als vorig jaar. Om te lopen niet echt verkeerd. Had minder gekund. Om de gehele middag aangenaam op de baan te vertoeven had het wel iets warmer mogen zijn. Gelukkig hadden we ons mooie onderkomen, alias schuur, weer kunnen bemachtigen en werd deze weer dankbaar gebruikt voor omkleden en fit maken.
Jan Schaafsma mocht het spits afbijten met de eerste 5km. Behoorlijk in de voorhoede verliet Jan de 400m baan om vervolgens in een mooie 20min tijd het lint over te geven aan Remco Jesterhoudt. Remco verdubbelde op de 10km de tijd van Jan en legde de behoorlijk zware 10km af in iets meer dan 40 min. Onze snelle 50+er, Henry van der Horst liet zien dat met hem niet te spotten valt en zorgde met een mooie 5km tijd ervoor dat we mooi op schema lagen voor een nieuw clubrecord. Met verbeten gezicht gaf Henry het lint door aan mij. Dit voor mijn eerst wedstrijd 10km van het jaar. Ik ging deze lopen met enigszins vermoeide benen van de 13km duurloop van de dag daarvoor.
Ondanks dat, toch met een hele lage 39tiger een tevreden blik op Henk zijn gezicht toverde. Henk en Alie waren ondertussen naar Zwolle gekomen om het Running2000 team aan te moedigen. Iets wat natuurlijk zeer werd gewaardeerd door het team.
Robin Baars zetten het op een lopen om flink onder de 20 min de laatste 5 km rit af te leggen om vervolgens John van 't Verlaat weg te sturen naar een mooie eindtijd van 2hr52min en 40 seconden. Een snellere eindtijd als vorig jaar. Een nieuw clubrecord. Een overall 10e plaats van de 118 teams en een mooie 8ste plaats bij de wedstrijd atleten. Een ieder dus zeer voldaan na deze mooie, maar inspannende middag. Een mooi evenement om een waar clubgevoel te ontwikkelen en heerlijk als team bezig te zijn. Volgend jaar dus op naar de 3e Ekiden voor Running2000.

8 maart 2009

Loko competitie Zeewolde 2009

Vandaag, 8 maart 2009 was de laatste Lokoloop van het winterseizoen. Klinkt goed, want als deze serie erop zit komt de lente. Weer lekker met warm weer lopen. Korte broek aan en genieten van het mooie weer. Toen ik vanmorgen wakker werd konden we dat niet echt zeggen. De regen gutste weer eens lekker tegen het raam. Zou ik mij weer lekker omdraaien en alleen naar de prijs uitreiking gaan was mijn eerste gedachte. Wie gaat er nu in dat beestenweer hardlopen? Maar toch mijn vermoeide lijf over de rand van het bed gesmeten. Eruit. De spieren heerlijk zeer van het beton draaien van de dag ervoor. Een blik op buienradar gaf mij gelukkig een beter gevoel. 10.15 zou het droog zijn in Zeewolde. En inderdaad op weg naar zeewolde zag ik de donkere wolken snel wegtrekken richting het verre oosten. In de kantine weer de bekende gezichten van de medelopers en de clubgenoten. De jeugdige snelle lopers Nick en Rob, die vast weer voor de 1e twee plaatsen zouden gaan strijden en Henry van der Horst die zijn titel bij de 50+ zou gaan verdedigen.
Tijdens de start scheen het zonnetje heerlijk tussen de wolken door. Een stuk warmer dan een uur geleden. Behaaglijk weer om eindelijk weer het mooie zwarte Running2000 shirt te tonen. Henk zou wel weer blij zijn als hij dat zou zien.
De eerste 2 km's kon ik goed meekomen met Nick en Rob. Daarna liepen ze wat bij mij weg, maar tijdens de modderpaden van km 3 en 4 kwam ik ze toch weer vlak op de hielen te zitten. Ze waren weer eens lekker met hun taktisch spel bezig. Zoals gewoonlijk gingen beide "heren" in de 5e km versnellen. Toch weer te snel voor mij om het bij te houden. Van een afstandje genoot ik van het spel van clubgenoot Nick en Altos runner Rob. Met een tijd van 18.45 ging ik de streep over. Ook dit jaar weer weinig weerstand in mijn klasse op deze 5km. Te weinig lopers bij deze toch wel leuke competitie. Met een grote beker en een mooie envelope voor een gratis inspannings test bij parametrisch centrum Luxor in zeewolde sluiten we deze wintercompetitie af.