30 januari 2009

Bosloop Harderwijk - 25 januari 2009

Deze dag maar eens gekozen voor een bosloop. Kijken of ik nog steeds niet echt crossen kan. Dus op voor een 5km loop door het bos. Een ronde met wat stijgingen, mul zand, rechte bospaden, gekuilde bospaden. Een echte bosloop dus. Ze zeggen dat je er sterk van wordt. Toch weer heel lang geleden dat ik met de Athlos bosloop meegedaan heb. Athlos ken ik nog met het oude clubhuis. Nu een mooi groot clubhuis en met heel veel bekenden die ik daar tegenkwam. Dus zeker een gezellige bosloop. Ondanks dat ik crossen zwaar vind toch weer eens op een aloude vertrouwde 4e plek. In een tijd van 19.25. Zal Henk wel weer heel trots op zijn denk ik. Maar goed ze zeggen dus dat je van crossen sterk wordt, dus ik ga kijken of het de volgende keer sneller gaat.

12 januari 2009

Lokoloop Zeewolde - 11 januari 2009

Lokoloop Zeewolde

Vandaag, zondag 11 januari was de dag van de 4e Lokoloop in Zeewolde. De Lokoloop is een wintercompetitie waar 5 km of 10 km gelopen kan worden. Dit alles door de mooie bossen van Zeewolde.
De winterkou van de afgelopen 2 weken gaf mij de gelegenheid om mij "perfect" voor te bereiden op deze loop. Een voorbereiding met een enigszins ingekort loopschema en een zeer uitgebreid schaatsprogramma. Dit klinkt natuurlijk niet als muziek in de oren bij Henk. Vele discussies de afgelopen dagen gevoerd met Jannes Bast of schaatsen nu goed of slecht is voor een goede loopprestatie. Volgens Jannes wel. Jannes is oud marathonschaatser en mijn oude schaatstrainer. Hij heeft mooie theorieën over schaatsschema's, maar ook zeker over hardloopschema's. Maar goed, in ieder geval met heel wat schaats kilometers in de benen op weg naar het koude Zeewolde. Vanuit de auto zag ik al dat waar ik bang voor was, het parcours mooi wit was. Geen parcours voor snelle tijden. Meer een parcours om te zorgen goed op de been te blijven. Volgens Henry van der Horst die ik in de kantine tegenkwam viel het allemaal wel mee.
Tijdens inlopen bleek toch wel dat je goed moest oppassen voor de gladde stukken en ik had zeker geen zin om op mijn gezicht te gaan. Er moets in de middag natuurlijk ook nog geschaatst worden.
Dat schaatsen niet de beste voorbereiding is werd wel gauw duidelijk. Lekkere volle bovenbenen en natuurlijk door de gladheid full speed er vandoor te gaan. Vanaf de start op 2e positie gelopen. De hele weg een stukje en uiteindelijk een stuk achter Nick Hoogendoorn. De nieuwe aanwinst van Running2000 en een jong hardloop talent. We waren niet de enige Running2000-ders die vooraan liepen. Ook Jan Schaafsma en Henry van der Horst liepen in de voorste gelederen. Na de finish weer snel naar huis om de hardloopschoenen te veruilen voor de gladde ijzers.