20 januari 2008

Running 2000

De kogel is door de kerk. Ik heb mij vorige week aangesloten bij Running2000. Dit is een nieuw opgerichte hardloopgroep onder leiding van Henk Mentink die ook in de regio Loopgroep2000 runt. Henk was vroeger het training maatje van Gerard Nijboer en heeft hele mooie looptijden staan.
Ik heb mij aangesloten omdat ik nu bijna 6 jaar aan het hardlopen ben en altijd in mijn eentje zonder een fatsoenlijk schema aan het trainen ben. Vorig jaar ben ik weer beter op de 10 km gaan lopen en ik wil dit jaar op mijn leeftijd van 46 toch proberen of de hardlopen tijden nog verder naar beneden kunnen. Volgens Henk moet het kunnen en dus gaan we er voor. Ik ben dus van plan om mij echt fanathiek op het hardlopen te storten en zelfs mijn andere lievelings sport tennis op een lager pitje te zetten.

Afgelopen woensdag heb ik mijn eerste training gehad. Een interval training. Interval deed ik nooit zo vaak. Nu gelijk lekker aan de bak en gedaan wat ik moest doen. 6x 1000m intervals. Dit ging heerlijk en echt gedaan wat moest worden gedaan.

Dit weekend heb ik mijn schema van Henk gekregen en dat gaan we eens lekker volgen. Bedoeling is minimaal 4x per week trainen. Volgens schema trainen is dus nieuw voor mij en heb er best nog wel wat vragen over, maar die zullen in de komende week vast allen beantwoord gaan worden.

1 opmerking:

Christine van Burken zei

Hey Harry!
Heel veel succes ermee!! Dat van die vos klopt echt hoor!
Ik heb er eentje voor je "To Do"-lijstje: rondje SunMoonLake...
Groetjes Christine