17 juli 2009

Loopfestijn Voorthuizen - 15 juli 2009

Na vele jaren deze zomer eens later op vakantie. Dus eindelijk meedoen aan het grote loopfestijn in Voorthuizen waar ik al zoveel jaren zoveel van had gehoord. Een wedstrijd met verschillende categorieën met als afsluiting de Gala run met de bekende Keniaanse toppers.
Zelf ingeschreven voor de 35+ wedstrijdloop en natuurlijk vele bekenden uit de regio en van Running2000. Het beloofde dus een mooie strijd te worden en ik was vast en zeker van plan om weer eens 37tiger te lopen. Wel behoorlijk warm weer zo rondom de klok van zessen, maar het kon erger. Voor de start nog even genoten van de 5km loop waarbij twee Running 2000 toppers toch maar weer mooi in de prijzen liepen. Verder natuurlijk weer de nodige praatjes met de clubgenoten. Beetje de verwachtingen pijlen en natuurlijk elkaar aanmoedigen. Gezelligheid alom in het mooie Voorthuizen. Het parcours lag er stralend bij en was voorzien van de nodige drank en verfrissingsposten.
Voor het eerst een startnr met ingebouwde chip. Een chippie dat je 90 graden moest omvouwen. Natuurlijk erg benieuwd of dat allemaal goed zou werken.

Het startschot klonk en het lopersveld zette zich in beweging. Vooral Wout Mensing en Koen Martens in de gaten houden was mijn doelstelling. Niet te hard weggaan en mooie gelijke ronden lopen. En het lukte. Niet te ver achter Wout en stevig aangemoedigd door aan de kant staande clubgenoten en Nijkerkse en Amersfoortse vrienden vervolgde ik in mooi tempo de ronden. De uitgereikte sponsen zorgden voor de broodnodige verkoeling. Elke ronde door de finish poort was een ware happening. Enthousiast Voorthuizens publiek. Het gaf toch wel vleugels en ik kwam zelfs vlak achter Wout te lopen. Via de speaker bleven we op de hoogte van de verrichtingen van de voorste lopers. En snelle Rik deed wat hij voor de wedstrijd had gezegd. Hij lag op kop en ging voor een 34-tiger.
De laatste ronde werd ingeslagen en kreeg Wout in de gaten dat ik net achter hem liep. Een mooie strijd ontwaakte. Een strijd in het voordeel van Wout. Met een mooie 5e en 6e plaats gingen we onder luid gejoel en onder de 38 over de streep. Een 6e plaats die tot heden nog niet in de uitslagen staat. Dit dankzij de mooie nieuwe chip?

Na de wedstrijdloop, tijd voor de echte toppers. De galarun. De kenianen. Gewapend met camera genieten van 5 supersnelle rondes. Wat gaan die gasten hard. Echt hard.

Als klap op de vuurpijl nog even aan de bar met de onze toptrainers, clubleden en de masters van Altis. Gezellig nog even naborrelen en mooie verhalen aanhoren en vertellen. Aan een prachtige sportieve avond komt zo een eind.